Руските мерекета, за да оправдаят комисионните си, пожертваха националния интерес на България!

ЕК започна наказателна процедура срещу България заради „Южен поток“

Европейската комисия иска още от българските власти да прекратят изпълнението на проекта

Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България заради нарушение на правилата при провеждането на процедурата за избор на изпълнител на българския участък от газопровода „Южен поток“. Европейската комисия иска още от българските власти да прекратят изпълнението на проекта.

Комисията е изпратила на властите у нас официално уведомително писмо, което представлява първи етап от наказателна процедура. Това потвърди за БНР Шантал Хюз, говорител по въпросите на вътрешния пазар.

Тя обясни, че стратегията за енергийна сигурност изисква новата енергийна инфраструктура, която се изгражда в ЕС, да отговаря на всички правила на вътрешния пазар. „Разбираме, че българското правителство е решило да започне строителството на „Южен поток“ приоритетно. Вече изразихме тревога, във връзка със съответствията с европейското енергийно законодателство.

Имаме основания да смятаме, че и други правила, свързани с вътрешния пазар, особено по отношение на възлагането на публични договори, са били нарушени при този случай“, заяви Шантал Хюз.

Именно затова ЕК е изпратила уведомителното писмо, с което иска от България информация за намеренията ѝ. Подчертава се, че докато се водят дискусиите между Брюксел и София, и докато се постигне съответствие на проекта с европейското законодателство, комисията иска дейностите по него да бъдат прекратени.

Българското правителство разполага с един месец за отговор.

КРАТЪК КОМЕНТАР: Руските мерекета, за да оправдаят комисионните си, пожертваха националния интерес на България – както, прочее, са го правили винаги в историята! Вечен позор за тия предатели и подкупни угодници на руския имперски интерес! След като руската мечка сгази и продължава да гази по недопустим начин Украйна, сега дали не е решила да се пренесе и да зарипа у нас?! То щом заиграе мечката у комшията, готви се и ти да я посрещаш, май дойде това време, а?

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Едно мнение за “Руските мерекета, за да оправдаят комисионните си, пожертваха националния интерес на България!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s