Заинтересовани външни и послушни на тях вътрешни сили подклаждат, наливат масло в огъня на кризата

Из: Радан Кънев скочи на Бойко Борисов

Според лидера на ДСБ бившият премиер също създава паника за банковата система

Лидерът на ДСБ Радан Кънев разкритикува Бойко Борисов за изявленията му, че е необходимо да се изтеглят 5-6 млрд. лв. заем от МВФ, за да се стабилизира банковата система. В профила си във фейсбук Кънев написа:

„Неприятна изненада: Бойко Борисов в хора на врачките, създаващи паника. Приказките за 5-6 милиарда заем от МВФ подклаждат паниката сред гражданите и са лишени от всякаква финансова логика. Банките имат нужда от повече спокойствие и по-мълчаливи и подготвени политици.

Или… някой в ГЕРБ си представя, че смут и предизборни опашки пред банките ще дадат по-лесна победа на „силната ръка“? Надявам се Борисов спешно да се освободи от подобни съветници. Подобна политика ще вкара страната в хаос, и надали ще даде гласове на партия, чиито финансови стожери са били Дянков (днес ВТБ) и Мавродиев (днес – безпомощната и парализирана КФН.)“

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Прав е Радан Кънев. Като чух изявлението на Б.Борисов – а той, горкият, е доста бос по банковите и финансовите въпроси и е най-добре да се въздържа от изказване по въпроси, от които не разбира – аз си помислих същото. Радвам се, че има политици, които изразяват и моите мисли по най-важните въпроси. А Б.Борисов по въпроси, от които не разбира, би следвало да говори само онова, което му казват подготвени експерти. Ала къде ти толкова смиреност и разумност у бабаит като него, дето си мисли, че от всичко разбира…

Още един-два коментара, които казват нещо важно за разбирането на ситуацията:

Всички политически партии една през друга се опитват да внасят нестабилност. Кутев пусна слуха за фалит на още банки и на валутния борд. Бойко Борисов твърди, че ни липсват разни милиарди. Местан след всичките тъпи преговори, които водят, се изцепи, че времето е относително понятие. Пуснаха се някакви глупости за правителство на спасението… Що за малоумници има в тази държава! Все едно искат насила да разсипят държавата. А не е ли точно така?

Написа: Ziezi

„Налице са белези за външна намеса в развитието на българската политическа криза. Страната е изправена пред външнополитически риск, генериран от стратегията за противопоставяне срещу Европейския съюз и НАТО.“

Иван Костов

НЕОБХОДИМА ДОБАВКА КЪМ КОМЕНТАРА МИ: Като гледам как усърдно някои външни сили, намиращи се на североизточна посока, подклаждат, наливат масло в огъня на кризата, подпомагани от прислугващия им политически персонал у нас, се питам дали след като путинистите в основни линии се провалиха в Украйна (там срещнаха неочаквано твърд отпор!), дали пък сега основното им внимание постепенно не се измества към България – като най-слабо място в Европейския съюз и НАТО? Казвам: дали на нас не е дошъл редът да усетим „меда и жилото“ на тази същата „всеотдайна братска любов“, от която така силно пропищяха украинците?

В тази връзка не е зле да прочетете ето това, важно е: Банковата паника може да е сценарий на Кремъл Някой има интерес всичко да изгори в България, смята Георги Ганев; един цитат само:

Това, което се случва, е абсолютно целенасочена, обмислена и предумишлена атака срещу цялата българска банкова система, основана на разпространяване на слухове и директен опит да се убие доверието на хората към банките и да се причини паника, при която да стане пожар и да изгори всичко. Очевидно някой има интерес всичко да изгори в България. За това става въпрос.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s