Ах, колко мило, колко покъртително ласкаво ни определят „братушките“ за своя Задунайская губерния?!

В реч в сряда на годишната среща с руските дипломати в Москва той повтори известните си тези, че Русия е обкръжена от врагове, че са застрашени руснаците и „всички, които се възприемат като част от руския свят“ в чужбина и че страната е готова да ги брани с всички средства, особено в Украйна.

След което обаче той веднага посочва, че всъщност Москва е искала да спре НАТО. Ето какво точно каза руският президент в речта, текстът на която официално бе разпространен на сайта на Кремъл:

Путин: Взехме Крим, за да не влезе там НАТО и да изгубим Черно море

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: И България да не загубят, затова взеха Крим, но това вече е тъй близко до ума, че едва ли си заслужава да бъде упоменавано; затуй и Путин даже не счита за нужно да го спомене: „Курица не птица, Болгария – не заграница!“, ах, колко мило, колко покъртително ласкаво ни определят „братушките“ за своя Задунайская губерния!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s