Антиамериканизмът е новото старо ядро на голямата руско-евразийска лъжа, заменила комунисто-съветската

Една проруска – и, респективно, антиамериканистка – интернетна медия е публикувала матр`ьял със стряскащо заглавие: Стряскащи факти за САЩ! Мръсната истина за „Американската мечта“!. Този път не ми се налага да коментирам подобен род публикации със лъжливи и смехотворни пропагандни твърдения на КГБ – понеже това го е сторил по един убедителен начин г-н Огнян Минчев, изцяло споделям неговото разбиране:

Щат – не щат, подобни публикации ме подмладяват – най-малко с 30 години. Всичко лошо на този свят е в Америка, всичко най-хубаво – в Съветския съюз, пардон – вече в Русия. След 90-та година бяха млъкнали за 10-15 години: хората, преживели гнусното крепостничество на болшевизма – поредното историческо превъплъщение на Златната орда – щяха най-малкото да им се смеят, а имаше и риск да ги бият. Спомените бяха живи, гневът от системата на лъжа и подтисничество не беше отшумял.

Днес обаче има млади поколения – хора, родени в годините след рухването на болшевишката система. Тези млади хора са гневни на днешната олигархия, на днешната невъзможност да се реализират, на днешната бедност и липса на перспектива. И – ето кой е виновен: Америка. От няколко години насам отделите на КГБ и ДС, които за последния четвърт век трябваше да се преквалифицират в лъжи по въпросите на „прехода“, днес щастливо се връщат към славното минало. Анти-американизмът е новото старо ядро на голямата евразийска лъжа, заменила съветската. Лъжата, че кремълската сатрапия предоставя жизнената алтернатива на „гнилия Запад“. Преди 90-та Западът бе неприемлив идеологически, днес е отхвърлян „цивилизационно“. Шайката грабители в Кремъл и милионите кротки алкохолици на 1/7 от световната суша били „алтернативна цивилизация“. Днес светът е отворен и хората имат очи да гледат. Но и 5 на сто от хората да излъжеш – пак е от полза. Лъжата и грабежът – както винаги – вървят ръка за ръка…

А иначе – за Америка не се тревожете толкова много, другари! Когато се извият опашки от стотици хиляди – милиони нещастни американци да искат руски паспорти и прописка в Тула, Урюпинск и Псков, тогава се похвалете… Засега само лаете – по стар навик от златните времена на Московската болшевишка сатрапия.

Написа: Ognyan Minchev

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s