Нека да си плащат наште болгарские „братушки“ – щом са чак такива идиоти!

Руснаците обаче още бутат хубави пари на нашите медийни мекерета да ги приравняват поне с американците, та по този начин да се крие руската зловредност; като кажеш или напишеш:

„И американците, и руснаците, и сички са все от един дол дренки, са все еднакво долни империалисти!“

тогава истинските империалисти (които нас, българите, особено ни касаят и най-много са ни навредили, аз лично от американците зло не съм видял!), именно руските империалисти, радостно почват да сучат мустаци и мило ни казват:

„Тия малоумни балъци, българите, пак ще ги преметнем, че за техно добро правим Южный поток, пак ще ги извозим, та даже и да не знаят има ли в земите на Задунайская шистов газ, те пак ще си купуват нашия руски газ на двойно и на тройно по-скъпа цена – нека да си плащат щом са чак такива идиоти!“

(Написано по повод на ето това: Американците и руснаците се разбраха, строят у нас Шистов поток

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s