„Всички са маскари“ е обществено опасен ретро-вирус, тоталитарно отрицание на многопартийната демокрация

„Всички са маскари“ – казва слабия, който няма сили да създаде, да сътвори, да отстои и да брани каквото и да било. „Всички са маскари“ – казва и страхливецът, който няма кураж да защити каквато и да е теза, който и да било човек до себе си; да отстои някой принцип, да застане зад кауза. „Всички са маскари“ – казва и престъпникът, защото знае, че е такъв, защото той е крадецът, който вика „дръжте крадеца“.

Но „всички са маскари“ е обществено опасен ретро-вирус, защото е тоталитарно отрицание на многопартийната демокрация; защото е опит да се елиминира търсенето и дебатирането на политически решения от най-активните общности – политическите партии. Това е изстрел в сърцето на демокрацията.

Написа: Vasil Todorov

„Никой досега не отговори на въпроса как обикновената служителка в СИБАНК, тогава на времето обявена за „банка на Костов”.., как изведнъж стана мажоритарен акционер в тази банка? Как тези трима-четирима души, които бяха тогава истински собственици на банката, се разделиха с контролния пакет, предадоха й банката и тя получи при продажбата й 220 милиона лева!? с които след това си купи и банка и какво ли не!

Тези неща стават с помощта на държавата!

Отговорът на въпроса как тези собственици на СИБАНК са предали банката в ръцете на тази госпожа, го знаят бившият премиер Симеон Сакскобургготски, знае го Милен Велчев, и го знае Бойко Борисов.“

Иван Костов

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s