Моята простичка, но спасителна препоръка към обърканите, към дезориентираните, към обезверените ми сънародници

Тази таблица циркулира в интернет и се използва за „доказване“ на следната проруска или направо кагебистка пропагандна теза, а именно, че България и българите, видите ли, били „крадени“ от… „европейските колониалисти“, че българите нищичко не били спечелили с членството ни в ЕС, напротив, много били загубили! Вместо да се направи коректен логически извод като се отговори на въпроса: а защо сме толкова изостанали, защо сме най-бедни в ЕС? Знаете ли кой е този прост, коректен и оправдан във всяко едно отношение извод? Ето, ще ви го кажа: най-бедни сме в сравнение с всички в семейството на ЕС защото след 2001 година се оставяме вече толкова години да бъдем управлявани от посочени и натрапени ни от „българо“-руската кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия управници, а тази „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия има две органично свързани цели. А знаете ли кои са тия две цели на въпросната „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия? Ако не знаете, ще ви ги посоча аз:

1.) Българският народ да бъде грабен колкото се повече може от същата тази „българо“-руска кагебисто-ченгесарска и бандитска мафия-олигархия с оглед лековерният и наивен български народ да пропищи от грабежите, а пък всичко това да го припише на членството ни в… Европейския съюз! С тази именно цел се и саботира усвояването на европейски средства от различните фондове и програми, нещо повече, бива принуждавана самата Европа да спира финансирането по тия програми, щото в Европа не е прието да се краде така нагло от държавата – както това става в путинска Русия и в подопечната й управлявана от същите тия кагебисти уж „европейска“ България.

2.) Като народът на България бъде принуден да пропищи от грабежите на „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия, именно като бъде доведен до просяшка тояга, всичкия този грабеж да бъде приписан на… членството ни в Европейския съюз (!!!), и в крайна сметка по този начин и народът да бъде принуден да възопие срещу Европейския съюз (!!!), а пък и Европа да стане пишман, че е приела такива крадливи разбойници в своето цивилизовано семейство, което да доведе или до изгонването ни от ЕС – или пък под натиска на заблудения и разярен народ ние сами да се откажем и да напуснем ЕС! И пак да бъдем натикани в руско-евразийската путинистка кочина!

Схванахте ли сега защо сме най-бедни и то 7 години след като вече сме в ЕС – и 13 години след като България се управлява все от доверени лица на „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия? Просветна ли ви какъв е замисълът на цялата тази операция по провалянето на нашето европейско членство? А на основата на казаното ще съумеете ли сами да си направите извода как ще можем да се отскубнем от ужасната бедност, кой е начина да станем достойна и просперираща европейска страна? Да ви помогна ли да си направите този съдбовно необходим ни извод?

Начинът е един: като се освободим, като се изкопчим от ръцете на тази същата „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия, която прави всичко да провали европейското ни членство! Този е пътят, този е начинът. Това може да стане като почнем да се доверяваме не на доказаните политически слуги на същата тази „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия, а на политици, които са доказали, че могат водят страната ни към просперитет, и то в най-ускорени срокове. Кои са тези политици ли? Ще ви кажа и това, за да си довърша изказването.

До 2001 г. България беше управлявана от Иван Костов и за 4 години беше измъкната от тоталния разгром в икономиката от времето на управлението на крадливите руски мекерета на Жан Виденов и другите преди него (беровото правителство на Ахмед Доган и пр.). Същата тази „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия по времето на управлението на Костов беше натикана в миша дупка, тогава мафиотите бяха станали по-ниски от тревата, Костов даже изгони от страната разни разпищолили се мафиоти като Чьорный и пр. Мафията пропищя от Костов и се видя в чудо, още 4 години управление на Костов щяха да бъдат гибелни за „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия. Тогава Костов имаше всичките шансове да получи втори мандат, но за да се осуети тази грозна за „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия евентуалност КГБ разработи и осъществи по брилянтен начин план за изтръгване на властта от ръцете на прозападните, проевропейските сили около Костов. Планът беше знаете кой, нали помните? Не се ли сещате? Ох, милите, не помнят, не се сещат! Ще ви го кажа тогава аз, ето планът, ето и осъществяването му:

Доведоха във властта „дедо ви Цар“, домъкнаха Симеон, който единствен тогава можеше да спре оставането във властта на Костов. КГБ изпълни, казах, бляскаво този план. На Симеон беше възложена задачата да осуети влизането на България в ЕС и в НАТО, но той, горкият предател на родината и на баща си (щото се е продал на руснаците отдавна, той дълги години е бил техния най-силен коз за държането на България в кагебистката примка!), но Симеон значи не можа да спре инерцията, сиреч да провали европейския полет на България, зададен от кабинета Костов, не можа да да осуети влизането ни в ЕС (парафирано и в международни договори от времето на „злодея Костов“!) и ето, в 2007 г. България влезе в ЕС. Да, но уязвената още веднъж „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия направи нужното да провали всички предимства на членството ни – и ето, 7 години ние продължаваме да сме най-бедни тъкмо заради грабежите на тази същата „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия! Просветна ли ви сега как наистина стоят работите?

Тази е истината, която трябва да се знае от всички. А прозападните сили, които навремето, когато Костов управляваше, успяха да извадят България от орбитата на Русия и да я присъединят към орбитата на развития и цивилизован западен свят на свободата, днес са обединени в политическата сила, наречена РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК. Това е силата, на която трябва да имаме доверие – ако искаме да се измъкнем от смъртоносната примка на „българо“-руската кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия! Този е начинът, този е и пътят. Ще се отървем от бедността само ако мнозинството от българите се довери на реформаторите! Оставете разните шменти-капели, барековци и пр. дето се перчат, че били „проевропейци“ и пр., оставете тия менте-политици, дето са все слуги на октопода, който аз нарекох „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия! Заложете на нещо истинско ако искате като народ да се спасим завинаги от бедността и недостойнството!

Тази е моята позиция, това е моята препоръка към обърканите, към дезориентираните, към обезверените ми сънародници. Ако искате, послушайте ме. Ние, философите, сме такова странно племе, че никога не лъжем, а сме призвани да казваме цялата истина. И сме длъжни да търсим и да говорим само разумното. С глупости, лъжи и измами не се занимаваме – занимаваме се само доколкото ни се налага постоянно да ги разобличаваме. Ние само това правим, и то съвсем честно, безкористно.

Докато други забогатяха от това да ви лъжат и мамят, имам предвид медийните мерзавци, слуги на тази същата „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия, която щедро плаща на ония, които ви лъжат. Я вижте Бареков докъде стигна я – като награда за верната си придана служба на „българо“-руска кагебисто-ченгесарска мафия-олигархия! Евродепутат дори стана наш Бареков!

Продължавайте да пращате във властта такива тарикати и мошеници пък чакайте да се отървете от бедността си: ще се отървете, ама на… кукуво лято! Спирам. Хубав ден на всички! Помислете ако искате над това, което ви казах тази заран… за добро ви го казах. Ако ме чуете, много ще спечелите!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s