Защо медиите не смеят да гъкнат по повод бандитското минало на Б.Борисов?

Значи ако аз съм изнасилвач, а съседа е педофил нямам никакви проблеми, защото не съм само аз кривнал от пътя – така ли да го разбирам? Освен това, господин Инджев, искам да ви кажа, че мета-амфетамините, с които е търгувал Бойко, са най-големият боклук от всички наркотици, познати на човечеството – с изключение може би на една обаче малко позната и все още не толкова използвана субстанция. Този човек отвсякъде лъха на контрабандист и наркотрафикант.

Той е милиционер, каратист с дебел врат и масивно телосложение. Кой знае какви ги е вършил – като знам онова, което е излязло на повърхността за живота и методите на тези хора?! Нищо чудно да е рязал уши, изнасилвал мъже и всякакви такива. Всичко от вътрешния мир на един човек е изписано на лицето му, жестовете му, говора му, походката му.

Погледнете Бойко Борисов, господин Инджев, на какъв ви прилича? Ами неговият пръв помощник Цветанов? Вие бихте ли искали да имате такива приятели? Да си пиете заедно кафето и да излизате на по бира? Да имате приятелски семейства?

Не е ли ясно защо медиите не смеят да гъкнат? Не е ли ясно защо съпартийците им са като препикани? Не е ли ясно защо Трайчо Трайков беше толкова щастлив щом го уволниха и побърза да се махне и изчезне някъде вдън земя? Не е ли ясно защо Плевнелиев не искаше да става президент?

Така че идеята да се правим на ударени – защото тия неща може да са дело на БСП и на Станишев, а пък тия са лоши! – ми се струва, меко казано, тъпа. Тук получих и отговора на въпроса си от предишния ми коментар, който не се появи – трябва ли сам Господ Бог да слезе от небето и „потвърди“ обвиненията срещу Бойко Борисов, за да се случи нещо след като тези на ЦРУ не ни се струват сериозни? И отговорът е: ДА!

Но и това не е много, защото като се замислите Бог какво казва – равенство, блажени са бедните… малко не ви ли се струва като социалист, а? Може да е членувал в БКП. Може да си е пил ракията с Първанов и да са се наговорили. Възможно е, възможно е…

Posted by AZ

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Време е да се опрем на безпределното безочие в политиката

Искам да изразя съгласието си с ARON и да добавя, че е крайно невъзпитано и безочливо хора, които нямат нищо общо нито с Костов, нито с ДСБ, непрекъснато да искат оставката на Иван Костов!

Да, г-н Сугарев, безочие и нахалство е постоянно да искате оттеглянето на Костов! Та зад неговото избиране стоят живи избиратели! 100 хиляди, 200 хиляди, 300 хиляди, но и двама да са – те са тези, които могат да искат оттеглянето му. ДСБ е независима структура, има си членове, симпатизанти, те си избират ръководство и т.н. Вие какво общо имате? Откъде-накъде ще им казвате на тези хора кого да си избират за партиен ръководител?

Защо не поискате Бойко Тиквата да се оттегли от ръководството на ГЕРБ? Хем там е повече от очевидно, че не става дума за воля на членската маса при неговия избор. Имате хиляда пъти по-голямо основание да му искате оставката от лидерския пост на ГЕРБ, но не го правите! Защо, аджеба?

Защо не поискате от ДПС да си изберат друг председател, а не Доган? Напишете 20 статии, в които искате Доган да се оттегли от ръководството на ДПС! Защо не го направите?

Защо не проявявате предпочитания към лидерите на БСП? Ето, имаха конгрес. Що не излязохте с поредица от статии, в които възпитано поискайте оставките на Станишев или на Първанов, или на когото и да било друг. Оставките им от лидерските постове в БСП. Хайде, направете го. Кое ви спира да се месите във вътрешните работи на БСП и кое ви дава право да правите същото по отношение на ДСБ? Ще ви кажа: липсата на възпитание и на демократично чувство. Вие не сте демократ. Вие не уважавате вота на хората, правото им на избор. Заедно с това не уважавате и самите хора.

Обърнете внимание, че няма симпатизанти на ДСБ, които да са искали оставки в СДС. И знаете ли защо? Защото тези хора, симпатизантите на ДСБ, имат инстинктивно демократично чувство. Те усещат инстинктивно, че не могат да имат претенции към избора на другите, че избора на другите си е тяхна работа.

Спомнете си, че когато Мартин Димитров суспендира споразумението за президентските избори и подписа съюз със Софиянски и Бакърджиев, симпатизантите на ДСБ го обвиниха в предателство, но никой не постави под съмнение правото на СДС да си избира ръководители, никой не поиска оставката му от лидерския пост в СДС. И обърнете внимание, че едни или други наглеци от СДС непрекъснато се месят в работата на ДСБ искайки оставката на Костов. А това е такава селяния… Такава липса на възпитание, такава наглост и безочие.

Все едно аз да съм бизнесмен, да сключвам добра сделка с друг бизнесмен и в хода на преговорите да му кажа „Виж какво, мой човек, не харесвам жена ти! Вземи се разведи с нея, иначе няма да правя бизнес с тебе!“

Автор: Корбалаев

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Моят подарък за вас: четете новия брой на в-к ГРАЖДАНИНЪ от 16 май 2012 г. онлайн

Вестникът можеш да разлистиш и прочетеш като отедеш ето на това място.

Гаврите на „православните“ кагебисти с Христовата църква трябва да престанат!

Днес руският патриарх Кирил ще дойде в България и ще намине към Пловдив та да поздрави за активната служба руския представител за България, тукашният владика Николай, готвен за бъдещ патриарх на изцяло преданата на Кремъл Българска православна църква. Е, разбира се, ще иде и да поднесе венец на паметника на съветския окупатор Альоша; няма начин да не поднесе венец на Альоша шефът на руското кагебистко православие, на унизената руска православна църква, в която вилнее духът на един кагебистки обскурантизъм, не на човеколюбивото и свободолюбивото християнство.

Питам се тази сутрин: а с какви ли плакати трябва да бъде посрещнат руският патриарх? Ето, набързо съчинявам няколко лозунга, които могат да бъдат издигнати днес; пиша ги на руски, та Кирил да може да ги разбере:

Владыко, пустите, не наказывайте девушки Рussy Riot!

Долой кагебисткого „православия“!

Стыдно служить Путину, а не Богу!

Вразумитесь: уберите к себе, увезите в Москву своего Алеши!

Вразумитесь: уберите к себе, увезите в Москву своего Николая!

И още много други лозунги могат да се измислят. Ако някой иска да протестира, а не знае с какви лозунги може да бъде направено това, ето, да си избере някой от предложените. Аз лично днес ще отида да протестирам пред осквернения храм Света Марина; осквернен от руския послушник за България и за Пловдив Николай, тоя същия, чиито поглед свети с такъв неподправено злобен чекистко-кагебистки плам. Добре са го обучили, няма що: погледът му излъчва злоба, не християнско смирение.

Гаврите с Христовата църква трябва да престанат; но как ще престанат ако ние, хората, ние, гражданите, ние, небезразличните към Бога, продължим да си мълчим?! Ето, все по-нагли стават проклетите кагебисти, за които няма нищо свято! Така ще бъде – докато продължаваме да си мълчим…

Понеже така и така стана дума за тия неща, ето в заключение какво написах по същата тема във Фейсбук:

Къде да отиде кагебисткият „патриарх“, на Альоша ще иде да се поклони, разбира се, няма да отиде някъде другаде да се поклони. А паметниците на Альошовците са нещо като маркери, подобни на това както кучетата опикават територията си, та никой да не влиза в нея, а ако влезе някой, ще бъде ухапан или изяден; така и руските империалисти с паметници на „освободителите“, сякаш я опикават, маркират територията на външните граници на империята си, та да се знае докъде е руско, а откъде-накъде вече не е. Ето затуй така много зачитат тия свои паметници, не е за друго…

И така, заповядайте на протеста! Нека да покажем, че не сме безсловесно и неразумно стадо, а сме човешки същества, държащи да бъдат достойни – и свободни!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Излезе от печат брой 7 на в-к ГРАЖДАНИНЪ за тази година – четвърта от създаването на този наистина свободен вестник

Четете в-к ГРАЖДАНИНЪ, бр. 7 от 1 април 2012 г. онлайн