Радетели за ново образование в България

Здравейте, г-н Грънчаров!

През есента на миналата година Ви поканих пряко да участвате в изготвянето на Идеен проект за ново образование, предвид съвпадащите ни идеи по този въпрос. Но казахте, че сте възпрепятстван от много ангажименти и поради тази причина получих разрешението Ви да участвате косвено – чрез книгата си за смяна на философските основи на образованието. Популяризирането на Проекта привлече доста съмишленици и вече се оформиха пунктове за следващия етап от тази огромна работа. На 11.05.2011 г. в зала Универсиада в София ще се състои открита дискусия „Висше образование и наука в България“ от фондация „Грижа за утре“. Това е линка за повече информация.

След дискусията (ние само ще бъдем слушатели на темите, които ще се излагат от заявилите участие) хората, от които тръгна съставянето на Идейния проект искаме да се съберем заедно с тези, които ни последваха, защото вече се оформят планове за конкретни действия.

Затова Ви каня да дойдете в София, да чуем какво са подготвили за висшето образование и науката и как можем по-нататък да си сътрудничим с още хора, за да започнат да се променят нещата в образованието.

Моля да ме уведомите дали ще идвате. Проблемът е, че основно хората, чиито идеи бяха оформени в „Идеен проект за ново образование в Република България“ са от други градове, не само от София.

Изпращам Ви и линкове към две предавания в Българска национално-патриотична телевизия, където аз и още един от участниците в проекта коментирахме идеите:

Виж още: ЧАСТ 2, ЧАСТ 3, ЧАСТ 4, също От Магнур до Новото хилядолетие 2/1, От Магнур до Новото хилядолетие 2/2, От Магнур до Новото хилядолетие 2/3, От Магнур до Новото хилядолетие 2/4

А ето и още един радетел за ново образование в България.

Поздрави: Р. Георгиева

Едно мнение за “Радетели за ново образование в България

  1. Та какво ще бъде името на младежта обучавана по този начин? Хитлеровата младеж вече е ползвано, та може би „Багатурчетата на Тангра“ чиято цел е България на 20 морета. Ма то наистина би било Велика България туй чудо, и ква младеж само! . Пък и да ти кажа Грънчаров, твойто е подобно на приказката „кажи ми кои са ти приятелите (и читателите) да ти кажа кой си.“ Не че имах много съмнения след като прочетох това онова написано от теб, ама сега съм напълно убеден че има доза фашизоид във великия философ.

Вашият коментар