Угасете камерите, та белким премиерът почне да си върши работата!

Не зная дали сте забелязали, но няма начин да не сте го забелязали ако следите телевизионните канали у нас: човек има чувството, че там, където се появи някъде телевизионна камера, премиерът Бойко Борисов зарязва всичката си работа и мигновено – мигновено, тази е ключовата дума! – кацва пред съответната камера.

Тоя човек явно има вече очевидно забелязван недостатък: няма начин да устои на съблазънта на камерите. Той има рядко срещано заболяване, именно, зависимост от телевизионните камери. Щом някъде приветливо зажужи телевизионна камера, г-н Б.Б. мигновено надушва това, припва и за миг вече е пред нея, за да почне да разтяга локумите си. Значи той има също така и неоспорим талант да надушва къде не просто жжужат телевизионни камери, ами и къде имат намерение да зажжужат.

Тоя човек благодарение на зависимостта си от телевизионните камери, не заради нещо друго, направи бляскавата си кариера и спечели народното сърце. Без камерите, без всеотдайната бойкова любов към туй техническо средство, он, разбира се, никакъв премиер в този момент нямаше да бъде, а с положителност щеше да е най-много бодигард на Станишев – или на Гоце. Ала ето къде се извиси и докъде го доведе всеотдайната му любов към телевизионните камери. Наш Бойко ни е не какъв да е, а телевизионен премиер. Без телевизията Бойко не може да съществува. Той живее единствено за да изпитва мощни чувства на задоволство, което си му проличава в момента, щом застане пред телевизионна камера.

Предполагам наш Бойко е много тъжен когато не е пред камера, страда сърцераздирателно, но щом някъде зажужи, повтарям, камера, он припва, на сърце му става леко, застава пред нея и почва да дърдори, което, няма как иначе, му доставя явно непостижимо по друг път удоволствие. Като човек, небезразличен към психоанализата, не мога да не допусна, че бойковото удоволствие от телевизионни камери не просто е сравнимо с удоволствието, получавано в секса, но и многократно го превъзхожда. Он неслучайно заряза Николинка (тъй ли се казваше изгората му, оная с банките?): ами заряза я щото се ожени за камерите. Наш Бойко ни е полигамен, он обича не една, а всички талевизионни камери, що жжужат тъй упоително из нашето чудато царство.

Аз имам чувството, че ако един ден, само един ден Б.Б. бъде лишен от възможността да стои пред телевизионни камери, тоя човек нищо чудно и да умре от мъка. Неговото премиерстване се свежда до две неща: стоене пред камери и рязане на ленти (пак пред камери). Да прави нещо без телевизионни камери, явно не е по силите на нашия така любим от простолюдието премиер.

По тази причина изводът ми е: угасете камерите, та премиерът белким почне да си върши работата!

2 мнения за “Угасете камерите, та белким премиерът почне да си върши работата!

  1. Той работата само я гледа,без да я върши т.е да я работи.Баща ми,Бог да го прости ми казваше:една работа за да стане на работа,трябва да се работи.

  2. Напълно вярно, работа не трябва да се гледа, а да се върши, т.е. да се работи. Ще взема да променя заглавието, благодаря за забележката!

Вашият коментар