Защо сме страна, прогизнала от комунизъм

Днес е 9-ти септември. На този ден в 1944 година комунистите, покачени на съветски танкове, вземат властта и установяват най-кървавата тирания, която изобщо някога е съществувала в България. На този ден бодри калпазани-каскетлии слизат от планината и се настаняват по държавните кабинети – за да ни управляват, те и техните наследници, непрекъснато до ден днешен. Десетилетия наред клаха и крадоха народа така, както никой друг не го е клал и крал. Днес пък 9-ти септември ще го почитат – освен олигофрените, „вярващи“ в комунизма – в грамадните си хладни резиденции най-вече ония, които на този ден дължат всичко, имам предвид комунистическите ни олигарси.

Комунизмът е царство на несвободата, на всеобщата тъма, на униженията, на мизерията от всякакъв вид, а най-вече – морална и личностна. Много съм писал за ситуацията, в която вкара цялата нация комунизмът, и в която още сме потънали до шията, бидейки сякаш потопени в някакво непроходимо и гнусно тресавище.

И затова на днешния ден изобщо не ми се пише: всичко вече е казано, всичко е написано, ала има ли кой да се вслуша, има ли кой да се зачете?! У нас в последните години тече процес на страшна рекомунизация, на отказ на големи слоеве от ценностите на свободата и на дива носталгия по „блажените“ времена на комунизма. Което е свидетелство за израждането на големи слоеве на нацията – и атестат за личностна непълноценност на хилядите хора-носталгици. Защото оня, чието сърце трепти по комунизма, на това основание, разбира се, яростно ненавижда свободата; такива всъщност са се отказали от всичко онова, което ни прави човешки същества. Свободата е първото сред тях, но комунизмът не търпи свободата: той е най-големият й враг.

Ето в тази връзка днес ми се иска да сложа линкове на една част от нещата, които съм писал в този блог във връзка с 9-ти септември през изминалите години. Иска ми се благодарение на тях някои хора да се зачетат и да се позамислят. Щото отвсякъде контролираните от комунистите и от комунистическата олигархия медии им пробутват най-умилителни и пошли басни за „комунистическия рай“, в който уж сме били живели – и при който отвсякъде били текли реки от мед, масло и… ракия.

И младите слушат тия басни и мнозина им се връзват. На комунизма се придава някакъв едва ли не „героичен“ и дори „романтичен“ образ, а пък днес, в условията на „проклетата демокрация“, всичко било рухнало – ах, защо не бяхме и ний така щастливи да се родим при комунизма и да си поживеем „като хората“?! И, прочее, да си помаршируваме на воля. У нас, запомнете от мен поне това, комунистите са съвсем без срам – и лъжат най-гнусно!

А за истината на комунизма, за неговите противочовешки изстъпления, медиите у нас не говорят или говорят с половин уста. Ето затова поне в интернет, най-свободната територия на мисълта и словото, истината трябва да бъде почитана. Моля, разгледайте ако искате ето тия статии и дори се зачетете:

„Подвизите“ на комунистическите убийци след 9-ти септември 1944 г.

В България през 1944 г. са умрели от препиване само неколцина съветски солдати – не вярвам точно на някой от тях да са издигнали паметник!

Открито писмо до Министър-председателя Бойко Борисов с искане за демонтиране на паметниците на Съветската армия – окупаторка на България

Ценностният вакуум в душите на младите – и не само на младите

Бъдещето ни трябва да е свободно: зловещият паметник на Альоша на Бунарджика трябва да се демонтира и премести!

У нас, за жалост, комунистите станаха „свещените крави“ на печалната българска демокрация, поради което още сме си на туй дередже…

Лека полемика около злокобната и кървава дата 9-ти септември

Затова сме и хора: да си помагаме, да надмогваме заблудите си и заедно да търсим истината

Страдалчески носталгичен вопъл на многострадалната народна душа

И още много други публикации, които могат да се намерят в търсачките на този антикомунистически блог.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

20 мнения за “Защо сме страна, прогизнала от комунизъм

  1. Г-н Грънчаров,
    Вие се представяте като философ, писател. А какво пишете:
    “ Днес пък 9-ти септември ще го почитат – освен олигофрените, „вярващи“ в комунизма – в грамадните си хладни резиденции най-вече ония, които на този ден дължат всичко, имам предвид комунистическите ни олигарси.“
    След като сте писали много по тая тема за комунизма, моля, дефинирайте понятието „КОМУНИСТИЧЕСКИ ОЛИГАРСИ“, което за мен е някаква глупост. Защо?! Защото и от Wikipedia може да прочете:
    КОМУНИЗЪМ (от латински: commùnis, „общ“, „обществен“)- социално и политическо движение, поставящо си за цел създаването на безкласово и бездържавно общество, основано на общата собственост на средствата за производство, свободен достъп до предметите за потреблетие и премахване на наемния труд.[1]
    ОЛИГАРХИЯ- форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото. Тази власт може да бъде основана на знатност, богатство, заемането на конкретни политически постове и др.
    Обяснете как така хора, да ги наречем „КОМУНИСТИ“, могат да си поставят две диаметрално противоположни цели. Едната- да изграждат справедливо БЕЗКЛАСОВО общество основано на обществена собственост върху средствата за производство те.е. за всички, и втората- да бъдат „ОЛИГАРСИ“ т.е. да изграждат форма на управление при която властта да е съсредоточена в малка група основана на знатност, богатство и т.нат. т.е. за себе си- за класата(кастата)????… На мен това ми прилича на ШИЗОФРЕНИЯ, но на Вас явно не?
    Олигархията не е ли класа(каста)?! Обяснете, моля!
    Думите Ви ми звучат като глупостите на некадърните ДОГМАТИЦИ и глупаци от онова време, че видите ли може да се изгради безкласово, безкастово или изобщо някаква форма на общество в чист вид, в което няма да има форма на разделение по някакъв признак, всички ще бъдат едва ли не напълно равни и собствеността ще бъде единствено обща, без каквато и да е ЙЕРАРХИЯ!!! Направо да си завреш главата в задника и от утре той да започне да те ръководи…
    Друг е въпроса, ако имате впредвид несъдени бандити като покойния Андрей Луканов и Иван Костов. Първият нагло излъга народа, че ще се гради „Демократичен социализъм“, като в същото време с 26 икономисти (вкл. Иван Костов и др.) заедно с камарата на САЩ, подготвяше Плана-геноцид на българския народ- „Ран-Ът“ за изграждане на капитализъм в България, чрез фиктивното „ляво“ и „дясно“. Също така обяви ИЗКУСТВЕН ФАЛИТ на държавата, за да може да ОГРАБИ разликата от обявените за пред народа $10-12млрд. и фактическия държавен дълг към 10.11.1989год. $2.5млрд. , за да бъдат разпределени по външнотърговските сметки на познатия списък от 108 фамилии срещу КОМИСИОН за банките „кредиторки“ от Лондонския и Парижки клуб. Документите за външнотърговските „финансови операции“ и външните дружества ТОЧНО за периода от 1985-1990година „изгоря“ преди 2-3 години в архива на правоприемника на БУЛБАНК- „Unicredit Bulbank“… Странно, как така настоящия управител на въпросната банка беше Зам. на покойния Александър Божков в „Агенцията по приватизация“ при големия грабеж 1997-2001?
    Вторият като финансов министър ’91 година заедно с министъра на индустрията Ив.Пушкаров, представителя на Римския клуб за България и управител на БНБ- Тодор Вълчев и др. докараха умишлено държавните предприятия до фалит, за да ги приватизират по-късно с „кръга“ през 1997-2001год. Икономика за 160млрд. активи се раздаде за 2.5млрд… С въвеждането на Валутен Борд , Закона за БНБ от 05-10.06. 1997 година за статута на ЧАСТНАТА собственост наречена „Българска нардна банка“ (БНБ), България загуби суверенитет да се разпорежда с финансите си (чети Глава 7, чл.44,45 от Закон за БНБ).
    Тук не говорим за комунисти, а за нагли узаконени престъпления срещу народа на България на бандити използващи маскировката на БСП и СДС, за които Темида в лицето на тогавашния Главен прокурор и отявлен „антикомунист“- Иван Татарчев и Конституционния съдия- Георги Марков остана безмълвна…
    Като прочета лексика като Вашия пост и се чудя дали изобщо има мозък човекът който ги е писал или някой му плаща. И ако за някой пенкелер журналист дето „разбира от всичко“, може да се намери извинение, то за Вас?! Като философ би трябвало отлично да познавате комунистическата идеология като учение и това какви цели си поставя, още повече че за времето за което пишете имаше учебници и идеологическа литература до повръщане… Също така професионално би трябвало да познавате обществото и законите за неговото развитие. А като твърдите, че сте и писател, според мен а и не само- думите Ви трябва да имат своето точно, действено значение и задължително вътрешна логика!
    Сигурно и Вие сте много увреден от това време, ако и да се дистанцирате. Беше ми писнало навремето да чета едностраничиво колко тъпи са „фашистите“, а веднага след промените излязоха книги като „Срещи с Буров“ , „Разговори с Принц Кирил“ и др., които разкриват нещата в съвсем различна светлина. Всяко време си има своите умни хора и своите идиоти, престъпници и слагачи. Не може да се обобщава!
    И като иде реч за комунистите, никога не забравяйте че БКП беше станала 1 млн. и от всички среди и социални слоеве имаше членове. Едва ли всички са знаели какво е комунизъм и са влизали по убеждение, а не от интерес, но и никой не ги е насилвал да го правят…
    Както и Вас никой не ви е насилвал навремето да завършите в Ленинград, а не философия в Софийски университет, да речем!;)
    По стипендия на КПСС ли беше или БКП? Или като се кажеше навремето „във вечния строй“, че човек е учил философия(диалектически материализъм/марксизъм-ленинизъм) в „града на Ленин“, все едно е учил католизицъм в Академията на Ватикана. Сиреч е пил вода „от извора“ за „правата вяра“. Колко насилие и кръв е донесъл за Вас този 9.IX.1944 🙂

  2. Датата 9-ти септември е черна в историята на България. Властта се взема от комунистическа шайка ,която погазва всякаква човечност, справедливост и свобода. Как е възможно този бандитски „народен съд“ да осъди повече от 2000 души на смърт в България, която изобщо не е пратила и войник на фронта?
    На Нюрбернския процес, който съди фашистките главатари в Германия, на смърт са осъдени 12 души, а двадесетина получават различни срокове затвор.
    „Народният съд“ в България погазва всякаква справедливост и съди по „пролетарски“, коумунистически, класов отвратителен начин.
    Съгласен съм с Вас, че е трудно вече да се пише за комунистическия период в България ,защото не оставя човек равнодушен.
    Много линкове дават представа за напсаното от Вас преди.
    Все пак, доживяхме това време ,когато можем открито да заклеймяваме комунистическата диктатура и кой би помислил, че комунистическите диктатури ще рухнат като глинени пръчки в Източна Европа почти едновременно, а и великият Съветски Съюз вече не съществува?

    Поклон пред жертвите на комунизма!

  3. Г-н Стоянов,
    Датата 9.IX.1944год. може да бъде черна за:
    1. За всички военнопрестъпници присъединили през 1941год. България към оста Рим-Берлин-Токио и обявили война на „демократичните“ САЩ и Англия. Дори и в сегашния НК има наказание за съучастие в убийство! А за война дала 50милиона жертви… Войници няма на германо-съветския фронт, но България е била окупирана дефакто от части на Райха. Реквизицонните комисии на монархо-фашисткия режим са изземвали почти всичко от българското село, което било 90% от населението и още има „живи спомени“ за този период. Българските предприятия са работели почти изцяло за фронта. В резулат от това в годините 1941-44 година са избити близо 10,000 човека противници на режима, много от които без съд и присъда. Български окупационни части са разплаквали дете в майка на територията на Гърция и Сърбия на които сме изплащали репарации до паричната реформа в 1962година… Разрушената от бомбардировките София?
    И за тези убити 10,000 човека и семействата им, за зверски пребиваните в полицията политически затворници, при хроничния глад и недоимък на село и жестоката експолатация искате да няма кръв и „Народен съд“ след 9.IX.1944година? Да няма мъст??? Дайте да пребия баща Ви до смърт, да убия брат ви/ и насиля сестра и съпругата ви пред очите на децата, дали ще сте толкова демократичен?!?!
    И това не са митове, това са спомените на хората от онова време и извадки и снимки от полицейските архиви.
    Нима за тези дето разграбиха България след 10.XI.1989 година и разрушили поминъка на българина не трябва да има възмездие??? Само за последните 10 години има над 11,000 самоубийци от…“демокрация“… Всяка година от боклуците дето се продават по магазини вместо „храна“ и стреса в България умират 70,000 от инфаркти и инсулти и 20,000 от рак.
    2. За всички, които са живели на гърба на народа преди датата и са го експлоатирали изтезавали в полицията или са го избивали при полицейските шайки на предишния режим. За шпионите и доносниците на Германия, Англия, САЩ и Ватикана в България…
    3. Всички нагаждачи, кариеристи и педерасти, дето си въртят задника на всеки за пари и постове и след 9.IX.1944год. и неуспели да се адаптират. Както и за новопоявилите се след 10.XI.1989год. били на добре платени „номенклатурни“ постове. Не по-различни и по-гадни от тези внедрили се в системата се след 9.IX.1944год., но със знак „антифашизъм“…
    4. За всички глупаци сега дето както е писал Чудомир- „Ходил на училище, колкото да му се поразмъти мозъка. “ и повтарят без да се замислят изтъркани мисли и клишета от официалната антикомунистическата пропаганда. Или несъстоятелни дето прочели 2 пропагандни книги бързат да сглобят 1 една от тях, търсещи да се реализират…
    5. За малкото предприемчиви, честни и добри българи, които не обичат друг да им определя живота и разчитат единствено на собствените си ум, ръце и сърце.
    6. За невинно пострадалите от човешката злоба и клевета в борбата за власт, които са жертва на всяка нова власт и режим.
    Вие от т.5 ли сте?:) И ако сте, и продължават да Ви пречат „комунистите“ и „тежкото комунистическото наследство“ вече 22 години, дали наистина сте достатъчно предприемчив или само хленчите?;)

    • Интересно е защо пропусна шпионите, доносниците и терористите в полза на СССР?! Те примерно защо не заслужават разстрел след като предават страната си в състояние на война? Съчинението ти е бляскав пример на комунистически цинизъм; разбира се, ще го поднеса на читателите в отделен постинг – за да видят до какви колосални мащаби може да достигне наглостта и дебелоочието на комунистите. Прочее, от защитник на убийци, чиито ръце, са оцапани до лактите с кръв, нима може да се очаква нещо друго?!

    • Другарю Алекс, кому са нужни вашите аргументи? Грънчаров аргументи и факти не признава – на него му дай клишета, идеологеми и обиди – много, много обиди. Аргументитенего го изваждат от равноресие – особено когато са изложени кратко, ясно и стройно, както сте го сторили Вие. Той ще ви докаже че не сте прав по единствения начен , по който той умее – ще ви нарече комануид, динозавър и задължителни ща СЛОЖИ В УСТАТА ВИ НЯКОЯ ТЕЗА, КОЯТО НЕ Е ВАША. И тутакси геройски ще я обори.
      П.С. Аз лично не съм съгласен със всичко, което сте написали. За съжаление в мътните дни след 09.09.44 комунистите са ликвидирали много достойни и невинни българи… наред с убийците на деца и главорезите.

      • „Аргументите“ и „фактите“ на комунистите и комуноидите имат един извор: лъжата. Те са породени от идеологическата параноя на тия динозаври спрямо всичко, което е личностно обусловено и свободолюбиво. За да има човек съответствие или адекватност с лъжливата и параноична „аргументация“ на комунисто-комуноидите самият той трябва да е лъжльо поне колкото тях. На това основание да се спори с комунист и все едно да спориш с радиоточка. На нормалните хора, които ценят и се прекланят единствено пред истината, им липсва оная душевна мерзост, благодарение на която биха могли все пак да намерят някаква допирна точка с комунисто-комуноидите. „Аргументациите“ на комунистите мога да ги уподобя с плюенето срещу вятъра или срещу Слънцето. По тази причина именно самият комунист е най-красноречивото опровержение на самия себе си. Всеки негов „аргумент“ е лъжа, която като бумеранг го цапардосва право в устата… за какво ни е в такъв случай да спорим с него?!

      • Алекс ми е другар. Затова не се обърнах към него с „колега“… слава на БКП!

      • Истината никому не прощава. Истината е тази, която ни прави свободни. Незачитането и неуважението на истината, ерго, преклонението пред лъжата, е първият признак за несвободност. Тоест за комуноидност. У нас затова така много се лъже: защото безнадеждно повредените от комунизма, които моя милост предпочита да ги нарича комуноиди, за жалост, са твърде много, са прекалено много. Ний и заради тях сме на това дередже.

        По тази причина сме се превърнали в страна на лъжата, където масово се нехае за истината – и масово се прекланят пред лъжите и пред лъжльовците. А това е страшно. Онова, което ще ни спаси, е да работим за възвръщането на респекта пред истината – да работим всеки ден, неуморно. Иначе, ако не го сторим, сме загинали. Не излезем ли от блатото на лъжата, в което ни закопа комунизмът, не стъпим ли на твърдата почва на истината, там и ще си изгнием…

  4. Защото написах на Г-н Стоянов за кои МОЖЕ ДА Е ЧЕРНА ДАТАТА 9. IX. 1944 год. ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО, БЕЗ ЕМОЦИИ!! Когато историята се чете с емоции, а не с разум- звучи като комарджийска свада в кръчмата…
    Едва ли за тези които са били шпиони, доносници и терористи на СССР датата 9.IX.1944год. е черна или греша?!
    Предателството е относително понятие в състояние на война и участието във воjващи коалиции. Също така е много съществено- в името на какво е направено като морална позиция и жизнени интереси, дали е в името на народа против режим който го подтиска или против самия народ от властовите позиции на действащия режим, дали е користно (за материални облаги) или безкористно(по убеждение), дали е принудително(след мъчение) или не.

  5. 1. Пловдив е щастлив град – в него е издигнат най-човешкият паметник на съветската армия. Червеноармеецът миролюбиво и леко уморено гледа напред – без патетика, със спуснат Шпагин, с надежда за бъдещето. Заедно с амфитеатъра това са най-впечатляващите акценти на града. Дано Альоша да остане отгоре поне толкова дълго, колкото дълго е стоял амфитеатъра.
    2. В близките 20 год. няма да бъде дадена еднозначна оценка на датата 09.09.
    Няма друго събитие през 20 в. с такова занчение за народа ни.
    А. Няколкостоин хиляди българи успяха да се реализират професионално и житейски единствено заради случилото се на 09.09.
    Б. Няколкостотин хиляди българи не успяха да се реализират професионално и житейски единствено заради случилото се на 09.09.
    Заедно с близките и наследниците си , това са групи от по 1-2 млн. българи, които имат коренно противоположни възгледи за това , какво се случи на България на тая дата. Абсурдно е сега да се дава еднозначна оценка.

  6. Много неверни факти: И неверни заключения. Не са взели властта на 9.09 .44 г. комунистите качени на съветски танкове! Няма такива факти- има ги само във вашата глава, тогава властта взема О.Ф. Знаете ли това какво е?!
    Народния съд е под председателството на Никола Петков и е назначен по нареждане на победителите на 2-та световна война, Той е срещу фашизма- тези, които са набучвали на кол антифашисти, които са вземали пари за убитите и са над 42 000, извадени от архивите. А ние сме държава от страната на победените или не знаете за песента „Рим, Берлин и Токио…“
    Стига сте мародерствали, стига сте ровили из труповете на убитите българи, без разлика какви са били комунисти и фашисти…
    Помислете за това, как да се обедини народа ни, стига сте сипвали сол и сте човъркали рани, Знаете ли, колко къщи са били изгорени, а убитите са най вече гимназисти, младежи- и те не заслучаваха смърт без съд присъда и гроб, както и тези, убити още непосредствено след 9.09 преди да има съд. Нали не сме варварска държава, за да одобряваме тези срамни жестоки убийства. А Вие само настройвате, свирите все на струната на омразата. Спрете се, опитайте с доброта, забравете за завист и отмъщение… Вие сте един вреден човек за нашата страдална родина. ТАЗИ СТРАНИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕНА, И ТАКИВА КАТО ВАС ДА СПРАТ ДА МАНИПУЛИРАТ И ЛЪЖАТ,…

    • Другарко, простете, скромно да попитам: а с моя милост, дето пише тия неща, какво ще направите като спрете страницата ми? В концлагер ли ще ме пратите – или направо на бесилото? Коленопреклонно моля да е бесило, та всичко да свърши по-бързо…

  7. АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ С ТАКАВА ОМРАЗА ДА ПИШЕТЕ ВСЕКИ ДЕН ГЛУПОСТИ И ДА СИ ВЯРВАТЕ- Ще свършите в психиатрията. Защото това което правите и пишете е резултат от неистова, необуздана омраза и най важното, нещата не са такива, както ги представяте!
    Пишете си философията! А с анти комунизма престанете, защото подхода ви е грешен, написаното – пълни фантазии, грозни манипулации. Има партийни лидери- нека те и техните книги да четат младите. Стига сте насаждали омраза. Публикувам статиите ви понякога в блоговете си, за да получите справедлива оценка. Но… вие от дума не разбирате, защото четете само себе си.

  8. Г-жо Владова това в което обвинявате автора се отнася 1:1 за вас. Вие не сте на ясно с историята. Помните само уроците от учебника по история написан от комунистите. Неговата истина е вярната. Това го разказват очевидци. Засрамете се …

  9. За всеки коментатор тук. който плюе и обругава комунизма – Бедний ми духом човече,ти наясно ли си с основните цели и идеология на комунизма, чел ли си изобщо някои от класиците на тази нова цивилизация на обществото, която неминуемо ще настъпи ако в развитието на човечеството победи разума, а не самоунищожението, чувал ли си за Символ – верую на българската комуна, написано още през 1871 година не от кой да е, а от Хрисо Ботев, изобщо схващала ли е кратуната ти какво искат да кажат и за какво се борят тези мъдри мъже. Ако малко от това си разбрал, щеше да схванеш, че тяхната борба, техните стремежи са точно като въжделенията на твоите родители да израстеш здраво, трудолюбиво, умно, духовно извисено, честно, справедливо, достойно и материално осигурено дете, валидни за цялото човешко племе. Когато плюеш и псуваш комунизма, ти плюеш и псуваш паметта на своите родители, които са ти дали живот, плюеш върху най светлите идеали на човечеството, което определено те отделя от човешкия род. Плюй и псувай, ти това го можеш. Но за другото… за него трябва поне малко разум.

  10. Комунизмът и днес очевидно е прогонил всяка възможност за самостоятелно мислене и изобщо за мислене на много хора, г-н Грънчаров. Аз от собствен опит знам, че да спориш с комунисти е все едно да спориш със селските радиоточки от «светлото комунистическо минало». Но все пак се надявам все някога тези бедни духом, жестоко ограбени от криминалната идеология на комунизма хора да се съвземат и отново станат хора.
    Първият другар, който ви апострофира г-н Грънчаров се учудва, че можело да има червени олигарси, защото комунизмът проповядвал равенство и всеобщо щастие. Той изобщо не може дори да си представи, че това е идеологическа измама, утопия, стръв, която да налапат шарани като него. Да, комунизмът е прекрасна утопия за това, че „всичко е в името на човека, за благото на човека…“ Но дори малкият социалистичедски Иванчо знаеше, кой е този човек, или по-точно кои са тези хора…
    Всъщност зад тази примамлива утопия се крие една грозна идеология за поробване на цялото човечество, за световно господство на най-реакционните и мракобесни сили, съществували някога в историята. Тези заговорници не случайно са антикапиталисти. Защото капитализмът създава правила и контрол над дотогава безконтролни властници, тирани и олигарси. Капитализмът им пречи, защото, създава Свобода. Свобода в стопанската сфера, където те, а не държавата решава какво да сеят, какво да строят или какво изобщо да предприемат в своя живот. Той създава и така омразната за комунистите демокрация, защото народът, а не шепа овластени бандити решава кой да ги управлява. Той създава благоденствие за всички, защото позволява реализация и самореализация, независимо от волята на властимащите на базата на способностите на всеки, който желае и може да се труди.
    Да, за мързеливите, неграмотните, некадърните, глупавите, завистливите и злонамерени хора капитализмът е и ще си остане най-голямо зло. За тях това, което комунизмът създаде като общество – равенство в бедността и в безправието е върхът на техния беден кръгозор – те не виждат по-далеч от носа си, а и да поискаха им бе забранено… Защото в една конкурентна среда те само могат да завиждат на успелите в живота хора – защото са трудолюбиви и талантливи. За тях собствнеността бе и си остана кражба. Затова в тяхното общество се крадеше така, както никога дотогава в световмната история не се е крало.
    Ако бездарието е комунизъм (или фашизъм) , то завистта злобата и омразата са неговите движещи сили.
    Комунизмът донесен на танковете на съветските окупатори за съжаление унищожи не само материално нашата родина.
    Комунизмът унищожи морала, духа на нашия народ. Той ни ликвидира като независим, свободен, трудолюбив и достоен народ. Ние вече наистина «не сме народ, а мърша…», както беше проплакал преди век и половина дядо Славейков.
    По мои изчисления съветско-комунистическото робство от 1944 г. до днес ни струва над 1500 милиада днешни евро. Само пряката съветска окупация от 1944 до 1947 г. дори според комунистическата статистика ни струва над 600 милиарда лева.
    Къде щяхме да бъдем днес, ако не беше комунизмът?
    Дори само демографски – избивайки възрожденският елит на българската нация – около 30-40 000 души само около «светлата дата» 9.09. – това доведе до това днес нашият политически, стопански и духовен елит да предтавлява това, което е – жалка, корумпирана и алчна за власт и богатство олигархия.
    Унищожавайки българското село, комунизмът унищожи демографският потенциал на България. Ако не беше комунизмът, сега България щеше да бъде да бъде не 7, а около 12 милионна държава. При това българите щяха да са 90% от населението, а не само 75% с тенденция след 50 години да сме малцинство в собствената си родина…
    Ако не беше комунистическата разруха след като този бандитски строй се скапа нямаше от страната да бъдат фактически прогонени от посткомунистическата тъмночервена олигархия над 1.2 милиона души – да търсят по-човешки живот в нормалните, капиталистическите страни.
    И аз питам ридаещите за хубавия живот при правешкия бандит – Защо тогава хората бягаха през телените заграждения и берлински стени на запад, а не на изток. Защо сега бягат в САЩ и Западна Европа, а не в днешната мафиотско-олигархична Русия или в построилата комунизма Северна Корея? Разбира се не питам, защото няма как да получа отговор от радиоточки.
    Преди повече от 40 години, гениалният български писател Георги Марков бе напуснал страната, която толкова обичаше, поради чувството за непоносимост – непоносимост пред гаврата, на която бе подложен народа ни от бездарната банда национални предатели, заграбили властта и народната собственост в името на собственото си добруване, потъпквайки най-нагло и безцеремонно всякакви народни идеали, чест и достойнство.
    Същите тези бездарници го убиха. Защо след 10.11.1989 г., когато системата им рухна икономически, морално и политически те не излязоха и не казаха:
    Да, признаваме, ние сме убийци на народа си, ние сме предатели, защото обслужвахме интересите на чужда държава, ние потъпкахме идеалите, в които се бяхме клели, ние ограбихме народа си и го доведохме с нашия социализъм до просешка тояга. Бяхме заслепени, некадърни, неспособни. Бяхме грешни! Простете ни!
    Но те прошка не поискаха… Казаха, че вина поемат само с мезе. Само не поясниха, че това мезе беше от човешко месо.
    Прошка не поискаха…
    И затова няма да я получат.

  11. Към Момчил По особен начин разсъждавате, господине, насила може да се вземе, но не може да се даде, особено разум. За какви правила и контрол споменавате че въвеждал капитализма – правото на бруталния и кръвожадния звяр да побеждава в джунглата, за каква свобода казвате че се осъществявала с капитализма – свободата на банкерите да вдигат процента на лихвите, правото на монополите да вдигат цените. Слезте на земята – погледнете фактите. Интересно, защо ли в сърцето на капитализма и империализма – САЩ, цяла Западна Европа се развяват червени знамена и се носят портрети на Маркс, като символ на единствения спасителен път за човечеството – социално справедлив ред по целия свят, който вече се задъхва в непоносимата световна криза – материална, социална и духовна. Колкото до вината и мезетата, слезте на земята и вместо да пресмятате загубите от ерата на комунизма в България, вижте неоспоримите факти, че населението на България за тези 22 години благоденстващ капитализъм от 9 милиона е станало на 5. А ТОВА Е ДОСТА СОЛЕНО МЕЗЕ ггодинигггггррхфгодини “благоденстващ“

    • Държа да отбележа, че тоя „Ангел“, който е писал по-горе, не е моя милост, нищо че ме имитира… аз обаче комунистически убеждения не мога да имам, предпочитам да си видя червата пръснати на улицата, отколкото да имам комунистически убеждения; споделям позицията на Момчил…

  12. Да се спори с комунисти е губене на време. Това е сбирщина от престъпници и олигофрени. Първите няма никога да признаят престъпленията си, вторите никога няма да осъзнаят психичният си статус. Но никой от агитпропчиците на БКП/БСП не би могъл да обясни защо България от страна с най-висок доход на глава от населението преди Втората световна война, претърпява три държавни фалита след съветската окупация и насилственото въвеждане на комунизма. Няма да признае и за ограбването от комунистическата номенклатура на остатъците от така наречената общонародна собственост по времето на Луканов. Няма да признае, че никакъв преход в България не е имало – всички мутри, олигарси и „капиталисти“ са не само издънки на комунистическата номенклатура, но и цялото ръководство на БСП се състои от такива. Няма да поиска дори и да си припомни как съветниците на Гоце се избиваха дори помежду си съвсем до скоро. Онзи там горе дето се прави че не разбира как така комуниста и капиталиста (сиреч мафиота) можело да са от неговата партия – това уж било несъвместимо, би следвало да знае че формулировката от уйкипедия се отнася не за реалната идеология на комунистическите режими, а за техните пропагандни тези. КПСС, БКП и компартиите въобще, комунистическата номенклатура по начало, никога не са имали никакви идеали, тъй като това не са партии, а мафиотски кланове и нищо повече. Всеки който пожелае може да надникне в съчиненията на Ленин и да се убеди сам, че дори този техен велик предтеча е най-безкрупулен мошеник и комбинатор, който постоянно лъготи, демагогства и променя позициите си на 180 градуса. Нито той, нито неговата „гвардия“, никога не са имали никакви други идеали освен узурпирането на властта и облагите от нея. По времето когато в Русия милиони хора умират от глад и се вихри людоедство, тези хора тънат в охолство. Превръщат Русия в огромен концлагер работещ за създаването на военна машина за завладяване на света. И в резултат в разпалената от Сталин война загиват нови десетки милиони човеци, включително над 40 милиона руснаци. Е стига толкова, олигофрена си е олигофрен, мафиота-мафиот. Няма поправяне.

  13. Е,стига толкова, олигофренът си е олигофрен. Няма поправяне. Само това е вярно от словоизлиянията на по-горе пишещият. Само един такъв индивид може да твърди, че България е с най- висок доход на глава от населението преди ВСВ. Това е толкова неадекватно, че прилича на автора си. Изобщо не подлежи на коментар. Виж, за предателството, за което не споменава, а само намеква автора, това не е новост – започва преди Херострат, минава през много лабиринти, достига до Горбачов, Яковлев, Елцин и плеяда подобни, като за нашата мила Родина списъкът също не е малък – Луканов,Командира,ББ,Росен,Цецка – все нагаждачи. Това е само част от декора на така наречения преход – един ретрограден преврат, най-черното петно в историята на страната ни, което ни върна в средновековието и скоро не се вижда изход от това положение. За това трябва да мислиш, човече, а не да лъжеш че си надниквал в съчиненията на Ленин, ти изобщо нямаш представа какво пише там, явно си се пръкнал в тъмните доби на прехода и си гледал прекалено много американски филми, и от там се е изкривил твоя светоглед. Това, което проповядваш не е добро за човешкия род. Ако можеш, осмисли го.

Вашият коментар