Писмо на Тотю Младенов до Барак Обама

ТОТЮ МЛАДЕНОВ ПИШЕ НА БАРАК ОБАМА

Автор: Евгений Тодоров

Уважаеми Господин Президент,

Очевидно Вие сте социален президент, аз пък съм социален министър от една далечна малка страна. Малка страна, но изглежда тук разбираме нещата по-добре. Страната ни се казва България и е известна с това, че тук живеят най-умните, най-образованите, най-гостоприемните и най-трудолюбивите хора. Затова си позволявам да Ви дам акъл – след като прочетох какво искате да направите за Вашите трудови хора и за безработните.

Господин президент, аз съм прям човек и искам да Ви кажа откровено, че Вие не мислите за трудовите хора. Вие мислите за капиталистите. Искате да се намалят някои данъци не само на работещите, но и на малките фирми. Че за какво ще помагате на малките фирми? Че тези фирмаджии са най-големите мошеници – при нас те осигуряват хората на минимална заплата, не чукат на касовия апарат, занимават се със спекула и продават лошокачествени стоки. Лошото е, че като прочетат как галите с перце техните събратя отвъд океана, и нашите ще искат някакви облекчения.

Освен това сте искали да се отпускат държавни средства за стимулиране на икономиката. Това вече пък е наливане на пари в джобовете на работодателите. Безсмислено е – те ще окрадат всичко. Парите трябва да се дават директно на работниците.

Затова ние в България не си губим времето да умуваме как да се докараме на капитала. Защо е нужно такава сложна система – да се инвестира в икономиката, така щели да се разкриват нови работни места, а тези, които още са на работа щели да плащат по-малко данъци и т.н. Шменти капели – както казва моят шеф.

Ние сега смятаме да вдигнем не само минималната заплата, но и осигурителните прагове. Тоест да принудим капиталиста да плаща повече на работника. Да извади от своя джоб и да плаща. Няма ала-бала!

Нашите капиталисти ни заплашват, че така щели да се увеличат безработните. Затова смятаме да забраним на фирмаджиите да съкращават работни места. Който съкращава – в затвора! Който закъснява с осигуровките – в затвора! Който закъснява със заплатите – в затвора!

Защо да си губим времето с някакви инвестиционни програми и с планове за разкриване на нови работни места?! Глупости на търкалета! Бий капиталиста по главата и си гледай кефа!

Тотю Младенов – истински социален министър

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 мнения за “Писмо на Тотю Младенов до Барак Обама

  1. Бойко Борисов като разбере как нищо не е свършил тоз господин по моя въпрос не само ще му се кара но и шут ще има.
    То неможе само приказки „ни в клин,ни в ръкав“,иска се от време на време и някъква работа полезна да свършиш.

  2. Е госп.Тотю Младенов за това ли беше борбъта а?
    Забравихме кой от къде е тръгнал!
    То и за това северозападнало .И „Поткрепа“ по северозападнали ширини такава.

Вашият коментар