Вдъхновени от българския пример в Берлин откриха Музей на национал-социалистическото изкуство!

Световните информационни агенции съобщиха, че в Берлин днес е открит музей на Национал-социалистическото изкуство. В музея са експонирани произведения на монументалното изкуство, възхваляващи превъзходството на арийската раса, както и живописни платна от известни художници на победилия национал-социализъм, най-вече картини на любимия вожд и учител Адолф Шикелгрубер.

По време на рязането на лентата г-жа Мергел заяви, че този музей ще бъде световна атракция. Тук ще се събират почитатели на идеите не национал-социализма, най-вече от Полша, Съветския съюз и държавата Израел. За съжаление, добави г-жа Мергел, не можахме да построим един мавзолей на любимия вожд, тъй като не намерихме останки, подходящи за мумифициране.

На многолюдното множество, придошло да се поклони пред таланта на любимите творци на национал-социализма, беше дадена възможност да изгледат документални филми, отразяващи ежедневието в трудовите концентрационни лагери, както и еженощието им, а също така и рязането лентите на хиляди килкометри аутобани, известни на изток от линията Сегет-Белград-Солун като магистрали.

Желаещите хиляди посетители, както и членовете на кабинета, неприкрити почитатели на славните и градивни национал-социалистически години можеха да закупят сувенири, като преспапие, под формата на арийски череп, изработени от естествени материали, запалки с формата на ракета V-2, сребърни, леко попречупени в краищата молитвени кръстчета, и стотици милиони Райхсмарки, за които все още тъгуват притежателите на милиони Евро.

В заключение г-жа Мергел заяви, че с откриването на настоящия музей се надява признателните поколения 200 години напред да помнят кой възстановява величието на онези славни години. Тя заяви още, че не се притеснява за бъдещето си, защото достатъчно е да къса билетчетата пред вратите на музея за да си осигури заплата по-висока от настоящата.

Да живей вечното живото национал-социалистическо изкуство, което за хилядолетия напред ще вдъхновява героичния гернански народ за нови и нови победи!

Послепис: Тоталната реабилитация на т.нар. „социализъм“ – „зрял“, „развит“, „художествен“, „естетически“ и с какво ли не лице – който започна да прокарва уважаемия ни премиер от година и нещо насам е толкова стряскаща, че хората се стряскат дори да коментират.

Време е вече да обявим новата Септемврийска революция в нещастното ни отечество. Дано последствията да са повече в сферата на комичното, макар че се съмнявам да ни се размине само с това.

Автор: Евгени

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

4 мнения за “Вдъхновени от българския пример в Берлин откриха Музей на национал-социалистическото изкуство!

  1. Картинката е нечестна. Хитлер е бил заклет християнин, католик.
    Въпросче към автора: Знаете ли какво е пишело на коланите на нацистките войници?

  2. Хайде, няма да ви мъча. Пишело е „Gott mit uns“, или „Бог е с нас“. Поредно, милионно доказателство, че вярата в бог не прави човека добър. В никакъв случай.

    • Примерът Ви по-скоро показва, че това, което пише на коланите на войниците, съвсем не ги прави добри или лоши 🙂 това показва, а не показва това, което си мислите, че показва, ама да не издребняваме 🙂

Вашият коментар