България ще продължи да бъде най-тъжната държава ако ние, гражданите, не се стегнем и не покажем кой командва парада!

БСП и ГЕРБ, главните съдружници и партньори в клоунадата и цирка, наречен „българска политика“, разиграха тия дни един най-пошъл безвкусен фарс, в който смесиха кьорфишека с песента на Митю Шамара и… „изнамирането на нов честен частен стратегически инвеститор“, който, представете си, бил искал без да даваме никакви пари да ни построи АЕЦ-Белене и да ни я подари след това! Услужливите слугински медии поеха възложената им мисия по довидиотиване на целокупната ни нация със завидно усърдие, което говори, че са успели да получат много хубави пари; не вярвам да правят мерзостите, които правят, от чиста глупост.

Около фрапантния по пошлостта си медийно-чалгашарски спектакъл от последните дни прочетох текста „Made in Bulgaria“ на Любослава Русева; заслужава си да се прочете от повече хора, затова и давам линк към него. Ето завършека на тоя текст, а под него можете да прочетете и няколко коментари на граждани, които особено ме впечатлиха, до степен, че реших мненията им да стигнат и до в-к ГРАЖДАНИНЪ:

България отдавна се управлява в някакви сумрачни задкулисия, където маските се свалят, ръкавите се запретват до лактите, и на пура и уиски се взимат съдбоносни за държавата ни решения. Хванати сме в капан, защото нахалството на въпросните задкулисия е стигнало дотам да гледа на нас само като на публика, която трябва да си седи по местата и да се кикоти на тъпи бурлески. Подценяват ни, подиграват ни се, направо ни се плезят в лицата. Подхвърлят ни обидни темички за хилеж и в това време лапат като топъл хляб ресурсите на държавата. Накрая няма и да разберем, че съвсем сме останали без такава. А единственото, което ще напомня, че ни е имало, ще е надписът върху патента ни за самоограбване и самоизяждане: „Made in Bulgaria”.

Така завършва статията на Русева. А ето как коментират гражданите:

Човек, като слуша защо ББ е отказал да се деполитизира, остава с впечатлението, че всъщност още си членува в БКП. Демонстративно стана охрана на Живков, възроди милиционерщината в пълна мяра. Всъщност имаме си една отломка от БКП в ЕНП (ГЕРБ) и друга – в социнтерна (БСП). А дори да оставим това, политиците загърбят всякакви показни различия, щом стане дума за пари. А става дума за много пари. Я как припкаше Цецка; я как притърча Делянчо… (Боко)

Досега комисионните се разпределяха: БСП и малко и напоследък ГЕРБ. Отсега нататък: ГЕРБ и малко БСП. (kuts)

България ще продължи да бъде най-тъжната държава ако не се стегнем и не покажем кой командва парада. Един път го направихме 97-ма, но даже и тогава не са ни се подигравали така просташки и безцеремонно. Сега се гаврят с нас, а много не се и усещат. Събудете се! (безпартийна)

Лани един ми разправяше съвсем отговорно, как един от най-първите ни мъже, да не беше и най-първият, полял първия милиард в евро с приятелите си от The tomcats’ circle. Извинете, че на английски, но така няма да разбере, че за него става „на въпрос”. ТИМ-грите ни управляват, това е… (Penka)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар