Уви, в в българското блато има достатъчно риби, готови да скачат обратно на течението на елементарната логика в политиката, където с отворена уста ги чака руската мечка!

Г-н Иво Инджев е написал чудесен коментар в блога си (виж Руската формула в “европейските” ни избори: телевизия-пари-прим(адона)), с който съм напълно съгласен – до степен, която ме освобождава от потребността да кажа или допълня нещо. Съветвайки да прочетете цялата му статия тук слагам само няколко най-изразителни акцента от нея:

… Днес вече не само никой не подлага на съмнение руската връзка в тази схема за торпилиране на българска демокрация, но дори и русофили, като Андрей Райчев, се чувстват длъжни да признаят очевидното, макар и не като произход, а като някакъв свършен факт, дошъл сякаш от нищото. Защото Сидеров не само престана да крие руските си корени, но и най-предизвикателно ги демонстрира вече с руски акцент в изкрещяването на своята позиция.

Макар и амортизиран, успехът „Атака” послужи като първа степен на руската ракета-носител, чиято задача е да надгради сега завладяването на българския демократичен микрокосмос с втората си бойна глава, замаскирана с нищо не означаващия надпис „България без цензура”.

Втората бойна глава получи първа космическа скорост по схемата, която изстреля „Атака” с цели 8 процента в търбуха на българския парламент преди 9 години: телевизия-пари-прим(адона).

Примадоната Бареков е подоб(р)ен вариант. Тя е ГМО (Ганьовски модифициран продукт): по-млад, по-висок, с излъчване на фи(т)нес като за провинциални шарани от женски род и още по-нахален от Сидеров в ръсенето на неизпълними обещания.

От опита с „Атака” стана видно, че в българското блато има достатъчно риби, готови да скачат обратно на течението на елементарната логика в политиката, където с отворена уста ги чака руската мечка.

Апетитът на мечката порасна, а и методите й в лова станаха по-рафинирани. И Сидеров мяташе кюспе под формата на пликове с пари за някой и друг бедняк, за да бъде използван после благодарния му поглед за партийна автореклама. Бареков е проектиран с много по-голям размах по отношение на персоналните въдици, които пуска…

… Сега резултатът от операцията без задръжки, каквато е „България без цензура”, се очаква от всички наблюдатели като главната интрига на предстоящите избори, в които обаче се разиграват руски пари, за руски цели, от руски подставени лица, борещи за русофилския вот.

На това му казват тук европейски избори. Подмяната е толкова брутална, че руските инженери на фалшивата конструкция наистина могат да се поздравят със своя усмихнат Франкенщайн, възкръснал от руините на съветския колониализъм.

Крайно време е ние, зрителите на този филм, да се замислим как ни вкараха в него и дали с такива хубавци начело целта не е да ни изкарат от западната орбита. Защото на този етап ругаещите ЕС кандидати за евродепутати създават впечатлението, че по-скоро от тях се иска да играят троянския си казачок в Брюксел.

Но каква ще бъде следващата инструкция на Кремъл след евентуалния успех на операцията по внедряване на свои български агенти (извинете, но тази дума употреби най-сетне самият шеф на ЕК Барозу по адрес на „някои политици” у нас)?

Финалът е отворен и отровен от очакванията за най-лошото. Защото най-хубавото за руската агентура тепърва предстои, ако не й окажем противодействие, преди починът на Сидеров да открива ругателната си антиевропейска кампания за европейските избори в Москва да прерасне в епидемия, която да роди без цензура нови и нови подобни „освободители” на България от „европейското иго”.

Но каква ще бъде следващата инструкция на Кремъл след евентуалния успех на операцията по внедряване на свои български агенти ( извинете, но тази дума употреби най-сетне самият шеф на ЕК Барозу по адрес на „някои политици” у нас)?

Финалът е отворен и отровен от очакванията за най-лошото. Защото най-хубавото за руската агентура тепърва предстои, ако не й окажем противодействие, преди починът на Сидеров да открива ругателната си антиевропейска кампания за европейските избори в Москва да прерасне в епидемия, която да роди без цензура нови и нови подобни „освободители” на България от „европейското иго”.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар