Откъси от едно съвсем свежо писмо до мен, пристигнало тази сутрин от Америка

Пак получих пространно писмо от Америка, от оня коментатор, български американец или американски българин, който често ми пише; ето извадки от това писмо, щото иначе е много дълго и на места съдържа доста цинични думи, та затова подбирам само онова, което по моя преценка е хем що-годе приемливо и прилично, хем е също така по-важно, по-значимо:

Тоa Радан ако има мозък колко една мисирка, никога не би си позволил да не отговаря на обществена (blogger) личност като теб. Тук, в Америка, местни депутати ми пишат, знаят моето име (ах, тва разузнаване!) и искат среща с мен, избирателя!!?? Мога да отида и да говоря с него (с нея в случая) и да й кажа кво мисля за Обама и плана му да направи здравеопазването ни комунистическо…

Но аз не отивам, все пак съм от BG и оставям теа неща на тях – не бива аз да се меся в една машина, която функционира добре и какво аз ще й дам, комунистическите си спомени ли? Ще им разкажа за непризнаващия нищо нахален кат задник убиец Газдов и самоубилата се убийца Ръжгева ли? Не става, брат!

Е, разговарям с хора доволно, разбират ме. В BG не мога да говоря с хора, защото това не са хора, те имат странни богомилско-тъпоумни представи за света и всичко.

Искам само да видиш колко в BG имат въобще ум за нещо сериозно – е, нема братче, и в склада нема, както се казваше през комунизамо.

… Та къде бях стигнал? А да.

Ако шеф на партия игнорира обществена личност като теб, той е просто малоумен. Това нищожество не се сеща, че чрез теб още 100 твои читатели могат да го подкрепят. Аз затова казвам, че СДС са сбърканяци, уродливи комунисти са, BG народа го усети щом не гласува за тях…

Но си мисля друго – Костов отиде зян за тea изтривалки, той ако се беше коалирал с друга формация, щеше да тежи на мястото си, а тea шушумиги го удавиха… Тва е, брат Костов, следващий път глеай “На секи km”, за да се научиш как да се пазиш от тea червени всеядни хлебарки, панелни софийски, да уточнъ…

… Искаха захар, дай им я, но ти все сериозен… На ти сега – аут от политиката. Следващиo път нахитрей, а, балканско момченце по-наивно и от Жорж Ганчев, а?

А за A: >>> Oмерзен съм от Абсурдистан тъпоумний и не ми се пише повече, ОК? Ти продължавай делото ми на местна почва, че аз съм емигрант все пак и ми е през оная работа ако утре изчезнете от картата, а тва и заслужава тва селско робско племе, ОК?

Успехи в борбата ти с феминистките-директорки, които скоро ще те задушат кат питон антилопа, амин, ако си религЬОзен…

А.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s