Каквото и да се случи, братя украински свободолюбци, знайте, че въстанала България е с вас!

NOрешарски: Двама пратеници на Протестна мрежа – Иво Божков и Васил Гарнизов, заминават днес за Украйна, където ще се включат като подкрепа в протестите срещу властта в украинската столица Киев. Вижте какво послание ще носят те:

Звернення від Протестної Мережі до протестуючих в Україні

Чверть століття тому українці і болгари вирвалися з рук радянської окупації. З тих пір ми йдемо по одній важкій дорозі, тому знайте, що для нас ви наші брати, які ми і є найсправді. Перед нами кровожерливе чудовисько, яке в черговий раз піднімає руки, щоб захопити найцінніше що у нас є – нашу Свободу. Боріться сміливо, боріться до кінця, не здавайтеся! Щоб не сталося, знайте, що повстала Болгарія з вами. Ми впевнені в європейському майбутньому України і в успіху вашої справедливої революції і продовжуємо боротися і у нас за європейське майбутнє Болгарії.

NOрешарски: (превод)

„Преди четвърт век украинци и българи се изтръгнаха от ръцете на съветската окупация. Оттогава вървим по общ, трънлив път, затова знайте, че ви приемаме като братя, каквито всъщност сме.

Срещу себе си имаме едно и също кръвожадно чудовище, което за пореден път надига ръце, за да заграби най-ценното, което имаме – Свободата! Борете се смело, борете се докрай, не се предавайте!

Каквото и да се случи, знайте, че въстанала България е с вас. Сигурни сме в европейското бъдеще на Украйна и в успеха на вашата справедлива революция, и продължаваме да се борим и тук за европейското бъдеще на България.“

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар