Нескопосана публична провокация на руското мекере Орешарски

По повод на: Орешарски даде заден, разпореди: Спрете „Южен поток“!

Оповестяването на това решение на Орешарски след среща с трима американски сенатори само по себе си е публична провокация: „Вижте ги, американците ме накараха да спра „Южен поток!“. На практика американците могат да имат само косвена връзка с този проблем.

България е член на ЕС по своя собствена воля и това членство изисква припознаване на европейското законодателство като част от националното. Орешарски не може да взема решения в разрез с Третия енергиен пакет на ЕС, защото за нарушаване на закона се налагат определени наказания – според провинението. Това, че премиерът, Станишев и Стойнев се правиха седмици наред на „умрялата лисица“ не променя главното – законът трябва да се спазва.

Не му помогна на Орешарски тарикатският прочит на Отче наш – „и не ни въведи в изкупление…“ Без изкупление явно няма да се мине – след като се е въвел в изкушението на Газпром…

Написа: Ognyan Minchev

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Едно мнение за “Нескопосана публична провокация на руското мекере Орешарски

  1. Ами Газпром е полу руски и полу английски. Т.е. – европейски. А Олигофшарски не е никакво РУСКО мекере, а най-много Путиново. А Путлер е предател на Русия и на славянския свят. Както всеки ОЛИГАРХ. Всъщност той е мекере на тоя, който повече му плати или повече го уплаши да не му закача авоарите в западните банки.

    Така политици и олигарси са навързани като свински черва.

Вашият коментар