Руският самодържец Путин реши да помилва българите и да ги прати в… Германия!

Путин помилва и българите

Във връзка с олимпийските игри в Сочи руският президент Путин реши да помилва българите и да ги прати в Германия. „Този път освобождението е истинско, а не като през 1878 и 1944 година” – се казва в декрета на самодържеца.

„Присъдата на България бе до построяването на „Южен поток” и АЕЦ Белене, но малката държава изтърпя много и заслужава предсрочно освобождаване. Толкова послушни затворници не сме имали в цялата история на империята и те заслужават поощрение” – завършва документът.

Новината свари българите неподготвени, а слухът, че на летищата в големите градове чакат немски самолети, готови да извозят всички желаещи за Германия, направо разгневи 80% от населението. „Бах го, тъкмо съм седнал да ям свински уши и някой ми разваля празника с това освобождение! Как ли пък не ще тръгна за Германия. Аз такива чисти и подредени държави не харесвам” – обобщи народните тежнения пълен господин на средна възраст.

Все още не е ясно дали Путин ще закрие БТА, но усилено се говори, че Светлана Шаренкова е в шоково състояние, а Волен Сидеров е прекъснал почивката си на Карибите и е заминал спешно за Москва в опит „да спаси ситуацията”. Както е известно, г-н Сидеров има не само лош опит с немските авиолинии, но и онтологичен проблем с Германия като цяло.

Най-доволни от промяната са членовете на Светия синод, които наскоро получиха дипломатически паспорти от министър Вигенин. По наша вътрешна информация почти всички представители на висшия клир са готови веднага да приемат протестантството или католицизма, ако в замяна получат жилище в Германия и луксозна немска кола.

Vasko Bog

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s