Цялата работа е обаче доколкото имаме сила и енергия, да не ги разпиляваме, да не се делим, а да се обединяваме – с оглед доброто на страната, на нацията!

Току-що публикувах в блога си „матр`ьял“ под заглавие Браво на всички уморени, но не спиращи да излизат всеки ден на протест! Респект! и един ранобуден като мен гражданин – сега е 4.36 минути в ранната утрин, а защо съм станал токова рано след малко ще обясня писмено – написа нещо, което ми даде повод да изразя една своя позиция; държа тя да стигне до повече хора, ето, публикувам нашата обмяна на реплики по важен по моя преценка въпрос в съвсем отделен постинг:

Мартин Сечков каза: Г-н Грънчаров, отново сме на кръстопът. Кого да подкрепим? Движение 22 септември, където са личности като д-р Канов, Евгений Михайлов, Теодора Димова, Методи Андреев, Александър Кипров, Едвин Сугарев и прочие – все хора, които нито имат комунистически произход, нито някога са колаборирали с БКП/БСП или реформатоския блок, където е бившият заместник на Станишев в първата Тройна коалиция, Даниел Вълчев, снахата на Пръмов, синът на Величко Минеков, казионен скулптор и народен представител в последните два комунистически парламента?

Ангел Грънчаров каза: Г-н Сечков, моля обаче да не се спекулира: и повечето от тия, дето си ги представяте съвършени и непорочни като ангелчета или като девици, не са цветя за мирисане, изпълняваха доста мръсни поръчки навремето, но да не си дирим кусури – щото безгрешни хора на тази земя няма. Или Вие смятате, че има, че трябва да ни управляват светци – или непорочни девици?! Е, няма да стане, няма как да стане, такива свръхизисквания са неприложими. Цялата работа е обаче ние, гражданите, дясномислещите хора, да сме си на мястото и да си изпълняваме ролята: да не позволяваме на властващите, които и да са те, да правят зулуми и злоупотреби с власт, в ущърб на народния и човешкия интерес. А това, че на някого било „вината“, че бил носил фамилията „Пръмова“, че еди кой си бил „виновен“ за това, че баща му бил знаменит скулптор, поради което бил включен в театралния „парламент“ преди 1989 г., или трети, че бил човек на Царя, и затова бил преди време част от едно небезгрешно правителство, това да са „греховете“ на тия хора. Повтарям, няма как да ни управляват непорочни ангелчета, „девици“ и „безгрешници“ като Сугарев, мисля, че и Вие ще се съгласите с това, нали все пак не бива да разправяте приказки за деца, нека да се държим сериозно.

Цялата работа е обаче доколкото имаме сила и енергия, да не ги разпиляваме, да не се делим, а да се обединяваме. С оглед доброто на страната, на нацията! Всичко, що е проевропейско в този момент, следва да се обедини! Всичко, що е антипутинско, антиимперско, имам предвид що е против попълзновенията на кагебистката Империя, намираща се на североизток от нас, следва да се обедини!

Даже ще кажа още нещо, аз, безпощадният критик на недъзите на управлението и грешките на Бойко Борисов: даже и Б.Борисов следва да бъде подкрепен, стига да се окаже, че е проевропейски настроен, стига да сме сигурни, че е готов тепърва да работи за дългосрочните интереси на страната и на нацията! Всички, що сме проевропейски и антикагебистки настроени, следва да си подадем ръка, разбирате ли ме? Стига да се делим, щото доникъде няма да стигнем!

И тия, дето ни делят, дето се мъчат да ни противопоставят, без да искат правят услуга на ония сили, що са за ново поробване на страната, за превръщането й в протекторат на имперска Русия. В това аз виждам смисъла и потребния ни начин на мислене, отговарящ на духа на времето, в което живеем. Дано ме разбрахте!

Пардон, че се наложи да се изкажа по-дългичко!

Мартин Сечков каза: Чудесен отговор на моя провокативен въпрос. Показахте висока класа! Наистина. Да бъдем заедно – това е!

Ангел Грънчаров каза: Споделям, че трябва да сме заедно, без да се взираме в кусурите си, щото имат и добри черти ония хора и политици, които споделят с нас общи ценности, нищо че били не знам си какви си някога; това, което е истински същественото, са ценностите, които ни обединяват в една мислеща и търсеща благотворен изход за страната дясна общност, а всичко друго са подробности. Да не зацикляме на дреболиите и подробностите, а де се обединяваме на основа на главното – това иска от нас настоящия исторически момент. Да бъдем на висотата на ония исторически повели, които времето ни поставя – за да не се издъним в този решаващ бъдещето на страната и нацията момент – ето това се иска според мен. Радвам се, че и Вие го разбирате и споделяте! 🙂

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s