Невероятен успех: България успя в рамките на две години да излезе 50 пъти от финасовата криза!

Из публикация в блога Бъзикилийкс:

… Днес е пристигнал поредният доклад на Европейската комисия, в който се изказва признание за уникалната финансово-икономическа политика на българската държава, водена от Дянков, а именно:

България била единствената държава в световен мащаб, успяла в рамките на две години да излезе 50 пъти от финасовата криза, която потопи в страх и смут целия свят!

ЗАБЕЛЕЖКА: Публикувам горния откъс от цитираната статия като забележително по духовитостта и остроумието си блогърско постижение, което заслужава да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

2 мнения за “Невероятен успех: България успя в рамките на две години да излезе 50 пъти от финасовата криза!

  1. Невероятен успех: Дянков – министър председател и защо не?!
    на Дянков е заслугата, затова ще стане премиер, а Бойко ПРЕЗИДЕНТ! Честито!

    • Наздраве!Да очакваме следващите ни 100 спасявания в близките две години. Два пъти да се увеличи темпа на спасяването-оправянето ни от тия кадърни управници от бойковата свита. На всеки две недели по едно оправяне ни се пада, какво щастие!!!

Вашият коментар