Мафиотът Бойко трябва да си иде, той трябва да спре да осквернява нравствения пиедестал на държавата ни – където се е разпищолил като същински ганстер!

Ако думата МОРАЛ в наши условия изобщо означава нещо, ако на тия, които ни управляват в момента, изобщо им пука за достолепието на институциите и на самата държава, а също и така за самоуважението на самата нация, то Бойко Борисов веднага трябва да подаде оставка, да се оттегли от властта и да почне да моли за пощада, за милост! В други страни за най-малко подозрение за съпричастност на някой политик към мафията или към престъпния свят такъв политик моментално изчезва от хоризонта на политиката, а у нас Бойко Борисов продължава най-дебелашки да се оправдава, въпреки че тук не става дума за съмнения за такава съпричастност, тук, у нас, отдавна се знае, че той произхожда от тези среди, че той е не просто „елемент“, а най-свидна рожба на самия престъпен свят!

Горко ни като народ и като държава ако и в тоя момент продължим да търпим гаврата с най-святото в областта на политиката и на държавния живот: вярата в нравствените устои на самата държава! Ако държава и престъпление станат едно и също нещо, то тази държава вече е погинала!

Казват ми някои нашенски умници: не се връзвай на игричките на мафиотските кланове, сега у нас се бият основни двата клана на мафията в лицето на БСП и на ГЕРБ, единият клан (БСП) иска да гътне другият (ГЕРБ) и той да започне да ни граби вместо предишния! Затуй, ако си демократ, не се мешай в тия борби, недей да участваш в атаката срещу Бойко Борисов, щото по тоя начин помагаш на другите престъпници, именно на червените мафиоти от БСП! Стой настрана и се радвай как се джафкат, това е разумното в този момент! Ето такива приказки ми хортуват някои дървени „философи“. В тази връзка ми се ще да кажа следното.

Аз съм български гражданин и реагирам спрямо случващото се единствено по общохуманни нравствени подбуди, които имат надпартиен, дори надполитически характер. Има идеи, които трябва да ни сродяват като човешки същества, а не да ни разделят: идея за истината, за доброто, за свободата, за достойнството, за справедливостта. Не е право, не е добро, не е справедливо, унизително е човек, свързан с престъпния свят, да се изживява като наш морален ментор и да бъде пръв управник на страната ни; аз като човек, като философ, като българин, като гражданин такава една гавра със самото понятие за държавност не мога да изтърпя или да понеса! Не мога, защото то е най-грозна и груба гавра с всичко най-свято, на което се крепи живота ни – и като човеци, и като нация, като всичко. Ако допуснем престъпници да се разпореждат с живота и със съдбата ни, и не само че допуснем това, но и продължим да го търпим, сякаш е едва ли не „нормално“, то това означава, че самите ние сме абсолютно недостойни да живеем по човешки начин: в корена на човешкото стои моралът, морални са устоите, които изобщо правят възможен и крепят живота ни. Това е основанието да реагирам така рязко когато наблюдавам такава една гавра над самата идея за държавност: държавата по идея е призвана да се бори с престъпниците, с „лошите“, да ги наказва, да въздава справедливост, за брани добрите, да всява мир и спокойствие, да е гарант на законността, какво в такъв случай, кажете ми, става с една държава, която е овладяна от самите престъпници, начело на която стои престъпник, може ли някой да понесе една такава природна аномалия?! Е, оказва се, можем, и ето, понасяме го вече толкова години! Което е страшно, което говори много лошо за нас самите като народ: щом продължаваме, излиза, да живеем без понятие за високото нравствено достойнство на държавата и на държавната власт. В предишни времена се е смятало, че властта иде от Бога, произлиза от него, а Бог е доброто начало на Битието. Значи е невъзможно лица, произхождащи от компрометирани в морално отношение среди, от престъпния свят, да претендират само за правото да се наместват в държавното управление, камо ли пък реално, на дело, да се наместват в него. И като са се наместили вече, да твърдят: откъде накъде другите да могат да бъдат властници, а ний, бандитите, да не можем? Откъде-накъде спрямо нас, мафиотите, да има такава една дискриминация?! И ний искаме да управляваме?! И ний искаме да крадем… „законно“?! Айде де, само ний да нямаме правото да бъдем властници, ще протестираме, драги българи и българки, до моралната комисия на ООН, че ни дискриминирате така несправедливо?!

Виждате ли докъде се е стигнало у нас?! Всичко е станало тъкмо наопаки, и ний го търпим – нещо повече, както е тръгнало, ако така продължава, ще дойде ден, в който от кандидатите за всеки един публичен пост ще почне да се изисква препоръка или документ, издаден от мафията, че това лице се ползва от нейното доверие, следователно може да заеме съответния пост!!! Представяте ли си докъде ще стигнем ако продължим по този път?! Срамота е, осъзнайте се, че вървим по гибелен път! Ето затова и е дошло време да се сепнем и да осъзнаем докъде сме я докарали! И да направим нужното да се спре движението на страната по наклонената плоскост към гибелта и към пълната разруха.

Аз знам, че има сериозно обезпокоени от случващото се хора, принадлежащи във всички що-годе сериозни политически сили. Има такива и в БСП, и в самия ГЕРБ, ще ми се да вярвам, че дори и там има такива, и в ДПС дори, и къде ли не, да не говорим пък за ДСБ („партията“ на Кунева не я считам за такава, понеже тя явно се оказва нов проект на същата тази задкулисна политическа инженерия, която ни пробута ГЕРБ, АТАКА, по-преди ДПС и т.н.). Нормално е да има такива обезпокоени и загрижени за съдбата на България хора навсякъде, във всички политически сили – причината за това е горното, което вече посочих: в основанията на политиката лежат дълбоки нравствени устои и темели. Тази е причината. Друга няма. Всичко останало отива на заден план. Коренният интерес на нацията и на държавата, т.е. на всички нас като българи, изисква да се обединяваме, за да защитим държавата си от попълзновенията, от тиранията, от диктатурата на мафията! В името на тази висока цел всички други различия трябва да отидат на заден план. Бойко Борисов трябва да си иде, и то час по-скоро!

Ако трябва да избираме между България и нейното достойно бъдеще като просперираща и самоуважаваща се нация и… Бойко Борисов, кое от двете ще изберем?! Аз не мога да съм толкова извратен да избера Бойко. Който може да жертва България заради Бойко, нека да го прави, аз не мога. Затова и призовавам за протести с искане мафиотът Бойко да си иде, да престане да осквернява пиедестала на държавата ни, където се е разпищолил като ганстер! Тая неговата няма да я бъде повече! Край! дотук беше!

Да, мафиотът Бойко трябва да си иде, той трябва да престане да осквернява нравствения пиедестал на държавата ни – където се е разпищолил като същински ганстер! Той стана крайно вреден за държавата ни и трябва да бъде пожертван – в името на доброто на самата тази държава. Това е положението. Нямаме друг избор. България заради Бойко не можем да пожертваме. България за нас, българите, все нещо трябва да значи. Ако не значи нищо, тогава именно можем да позволяваме на такива като Бойко да си правят с България всичко, каквото им скимне! Тая обаче няма да я бъде! Край, баста! Търпението ни свърши!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s