Зад „спонтанно организираните протести“, оказва се, стоят дейци на… русофило-социалистическото движение в България!

Във Фейсбук ми попадна тази снимка, това изображение, заедно с пояснителния надпис. Любопитно, крайно любопитно: както и подозирах, зад т.н. „спонтанно организирани протести“ на „народните низини“ срещу „високите цени на тока“ (!) стоят и видни представители на… русофилското движение в България: машааала, я, бравос, моята интуитивна теза за руска ръка в организацията на тия „абсолютно спонтанни протести“ взе май да се потвърждава! Публикувах изображението на страницата си във Фейсбук с ето този кратък коментар: Млад перспективен рубладжия…; получи се (засега) следната показателна дискусия:

Цветанка Цанева: Защо, от Българска левица нямат ли право да протестират срещу монополите?

Galina Rizova: Време е да се започне с омаскаряването…

Ангел Грънчаров: Защото монополите и олигарсите се олицетворяват от лица, кръвно свързани с тази т.н. „левица“, затова, другарко…

Adrian Lazarovski: Цитат от вестник „Дума“, 15. Декември 2012, брой 291: Координатор на младежкия клуб към Националното движение „Русофили“ бе избран в четвъртък вечерта. За поста единодушно бе номиниран Ангел Славчев, един от основните организатори на националните протести срещу добива на шистов газ у нас. Младите русофили веднага след учредяването си обявиха, че започват активна дейност още от януари.“… Действително я започнаха, макар и с малко закъснение (то си е типично за червенюгите – всички знаем, че не са добре с главния мозък и най-големият им талант се крие в лизането и чупките в кръста).

Iv Velichkov: А що не вземете да затриете всички млади хора от България, дайте да ги изпратиме в чужбина всичките, а тука да останат всички старци и да си мълчат. Недейте така лесно да спирате енергията на младите хора, няма значение какви убеждения имат, лесно е от вкъщи да се лае през фейсбук, трудно е да излезеш с лицето си пред хората и да се изправиш пред монополите, я питайте младите хора които бяха на протестите, какво искат, питайте ги защото ми писна да подтискат младите хора в България. Не ви прави чест господин философе!!!

Ангел Грънчаров: Г-н Величков, тук не говорим за „младите хора“ изобщо, а за един конкретен т.н. „млад човек“, имащ „светли комуно-социалистически убеждения“ (негово право!), който се изживява обаче като „народен трибун“ на т.н. „спонтанни протести“ на „онеправданите народни низини“, в които мнозина виждат умела задгранична манипулация, поставяща под въпрос националната независимост на страната и нейната европейска геостратетическа ориентация. Ето затова говорим.

Щото т.н. „социализъм“ у нас не от вчера, а от десетилетия се представя, и то на дело, като „пета колона“ на руско-съветския империализъм, най-зъл враг на българската свобода. Сфащате ли за какво става дума? А вие говорите изобщо за младите хора на България, които, видите и, били пренебрегвани от нашето недоверие и недооценка. Сфащате ли колко сте далеч от същината на проблема?

Заради такова едно витаене в облаците ние, българите, позволяваме да ни прецакват същите тия социалисто-комунисти не от вчера, от много, много години… ЗАБЕЛЕЖКА: Още и то твърде изразителни ДИСКУСИИ по същия проблем.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s