Сега е моментът грозилището в центъра на София, възхваляващо Сталиновата окупационна армия, да бъде премахнато!

И пак в тясна връзка с българския дебат и успешно погребаното поробителско съветско-чернобилско криминално ядрено съоръжение АЕЦ „Белене“ – изключително мъчително раждане до окончателното решение, но вече факт!

Да не коментираме що народна енергия и милиарди смъкнати от гърба на българския данъкоплатец погълна съветската, междувременно превърнала се в криминална, АЕЦ „Белене“ след 33 г. договаряния и отлагания по странни непрозрачни неосчедоводени неведоми канали (няма подобно чудо в света уверявам ви), т.е. каквито предварително фалирали бяха близо 80% от всички натресени съветски заводи и предприятия. Само след подновяването на проекта от царско-догановото управление от 2002 насам, АЕЦ „Белене“ е погълнала ЕДИН МИЛИАРД ЕВРО НАРОДНИ ДАНЪКОПЛАТСКИ ПАРИ!

Със сигурност, вместо хвърлени в един гьол мащабни средства, биха вече се възтановили многократно към днешна дата, ако просто се бяха влагали в едни нормални конкурентноспособни финасово обосновани европейски дребни и средни предприемачества, а икономиката на България днес щеше да бумти! Ама аде, отде толкоз акъл, българска му работа…

Та сега докато Боко е още топъл, хич да не се прегръща с петролния магнат Златев, който няма да му помогне никак и за нищо – ами да вика багерите и да пръждосва и това натутурузено кръволочешко Сталиново съоръжение от центъра на красивата българската столица – МОЧА!

Може и без чуждопоклонически поробителски шмайзеристи над главите на българските граждани живота пак да продължи, и да си отдъхне „Княжеската градина“ от кремълския зловещ октопод!

Да кажем хайде сбогом и пошли в небитието на съветското недоразумение – МОЧА!

А вижте го хубаво по-отблизо натрапения от сатрапа Сталин зловещ чужд окупантски вампир, как хем ви изпива кръвожадно ежедневно енергията от 1954-та насам, хем продължава да ви плаши и да се подиграва, вирнал подигравателно картечница на главите на съветизираните поробени българи от сталинския феодал….

… Невероятно грозилище без да излъчва и грам положителни послания, нали (поне за мен де, макар и да не съм му се онагледил отблизо нито веднъж). Никъде по света няма подобно подигравателно грозилище, да не коментираме в Европа, с което се опитват комунисто-социалистите да ни заблуждават.

Написа: Stoyan Dermendjiev

ЗАБЕЛЕЖКА: Моят коментар към горната позиция не може да бъде друг освен този: Сега е моментът грозилището в центъра на София, възхваляващо Сталиновата окупационна армия, да бъде премахнато! Непременно, неотложно, веднъж завинаги!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Вашият коментар