Време е да се опрем на безпределното безочие в политиката

Искам да изразя съгласието си с ARON и да добавя, че е крайно невъзпитано и безочливо хора, които нямат нищо общо нито с Костов, нито с ДСБ, непрекъснато да искат оставката на Иван Костов!

Да, г-н Сугарев, безочие и нахалство е постоянно да искате оттеглянето на Костов! Та зад неговото избиране стоят живи избиратели! 100 хиляди, 200 хиляди, 300 хиляди, но и двама да са – те са тези, които могат да искат оттеглянето му. ДСБ е независима структура, има си членове, симпатизанти, те си избират ръководство и т.н. Вие какво общо имате? Откъде-накъде ще им казвате на тези хора кого да си избират за партиен ръководител?

Защо не поискате Бойко Тиквата да се оттегли от ръководството на ГЕРБ? Хем там е повече от очевидно, че не става дума за воля на членската маса при неговия избор. Имате хиляда пъти по-голямо основание да му искате оставката от лидерския пост на ГЕРБ, но не го правите! Защо, аджеба?

Защо не поискате от ДПС да си изберат друг председател, а не Доган? Напишете 20 статии, в които искате Доган да се оттегли от ръководството на ДПС! Защо не го направите?

Защо не проявявате предпочитания към лидерите на БСП? Ето, имаха конгрес. Що не излязохте с поредица от статии, в които възпитано поискайте оставките на Станишев или на Първанов, или на когото и да било друг. Оставките им от лидерските постове в БСП. Хайде, направете го. Кое ви спира да се месите във вътрешните работи на БСП и кое ви дава право да правите същото по отношение на ДСБ? Ще ви кажа: липсата на възпитание и на демократично чувство. Вие не сте демократ. Вие не уважавате вота на хората, правото им на избор. Заедно с това не уважавате и самите хора.

Обърнете внимание, че няма симпатизанти на ДСБ, които да са искали оставки в СДС. И знаете ли защо? Защото тези хора, симпатизантите на ДСБ, имат инстинктивно демократично чувство. Те усещат инстинктивно, че не могат да имат претенции към избора на другите, че избора на другите си е тяхна работа.

Спомнете си, че когато Мартин Димитров суспендира споразумението за президентските избори и подписа съюз със Софиянски и Бакърджиев, симпатизантите на ДСБ го обвиниха в предателство, но никой не постави под съмнение правото на СДС да си избира ръководители, никой не поиска оставката му от лидерския пост в СДС. И обърнете внимание, че едни или други наглеци от СДС непрекъснато се месят в работата на ДСБ искайки оставката на Костов. А това е такава селяния… Такава липса на възпитание, такава наглост и безочие.

Все едно аз да съм бизнесмен, да сключвам добра сделка с друг бизнесмен и в хода на преговорите да му кажа „Виж какво, мой човек, не харесвам жена ти! Вземи се разведи с нея, иначе няма да правя бизнес с тебе!“

Автор: Корбалаев

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар