В момента, за съжаление, България е в списъка на нестабилните рискови държави

Между другото той (Радан Кънев, бел. моя, А.Г.) казва една истина, която медиите, 75% от пишещите по блогове се опитват да скрият – или не разбират нищо от международни отношения. На Запад е прието да не обиждаш събеседника си, или ако има да му казваш нещо непрястно да направиш сандвич от минимум две добри неща и по средата да вмъкнеш лошото. Така и българските политици и назначени миллионери и банкери включително и журналистите си мислят че ако представителите на западния Huge (огромен) business казват „Ооооо, вие сте велики, имате ненадмината история, е в момента имате малко проблеми, но ще се оправите защото с тая красива природа няма начин да затънете!“. Те ви хвалят? НЕ!!! Представителите на големия западен business ви казват да си „гледате работата“ по заобиколен път.

Най-пресният пример: в няма да казвам кой щат на САЩ е централата на частна разузнавателна фирма, която снабдява голямите фирми с най-точната (дори по-точна от тази на ЦРУ) за страните от бившия Съветски блок. Повярвай ми изтеглянето на Westinghouse-Skoda от проекта за АЕЦ Белене беше направено след като ги снабдиха с информация за

1. Намесата на Русия в Проекта;
2. Точната сума на безцелно похарчените пари до момента;
3. Реалната сеизмична обстановка!!!

Тази фирма снабдява с информация за всичко, което става в България, а има друга фирма, която на базата на тази информация прави анализи, прогнози. Те снабдяват с тази информация дори Държавния департамент на САЩ.

В момента, за съжаление, България е в списъка на нестабилните рискови държави и в така наречения списък „Инвестираш на собствена отговорност“. Големите застрахователни фирми дори не желаят на каквато и да е цена да застраховат инвестиции в България. Това значи, че ако има инвестиции в България те са от фирми, в които някое CEO е взело решение да рискува с краткосрочни инвестиции, които са с голяма печалба на фирмата и загуби за България, както и след това да се оттегли. Другите инвестиции могат да дойдат от фирми, които нямат пари да платят информацията, която желаят. И третите инвстиции са или от бивши фирми на ДС, регистрирани и пререгистрирани зад граница, или от мошенически фирми като тази „Life Choice“.

Червеният флаг беше издигнат много високо след историята за шистовия газ и когато Шеврон се оттегли от България.

Написа: Александър Йоцов

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s