Ако има капчица морал Фандъкова трябва сама да си подаде оставка заради беснеещите глутници кучета из столицата!

СРАМ МЕ Е!!! ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА!!!

Написа: Moncho Monev

Един велик българин кучетата го изядоха в България! Роденият в Перник американски проф. Ботьо Тачков е световно известен с трудовете си по икономика. Владее 6 езика. Автор е на научни книги и статии в Англия, Германия и САЩ.

Роден е в България и учи в Софийския университет, специалност „Икономика”.Член на икономическите факултети в университетите в Колумбия, Мериленд, Флорида. Съветник по развитие на индустрията към правителството на САЩ.

Избран е за икономически съветник от ООН за Индонезия. Отличаван е с престижните награди „Елинор Рузвелт“ и „Фулбрайт“.

Ето и част от дискусията по повод горния призив; излишно е да казвам (аз, А.Г.), че го подкрепям изцяло, Фандъкова трябва да си иде:

Moncho Monev: ОСТАВКА на Фандъкова, моралът го изисква, така е по света!!!

Антоанета Александрова: Пак изместихме нещо темата, струва ми се! Въпросът беше в това, че ако един човек има нужното управленско и човешко достойнство сам ще се оттегли от поста си като вижда, че очевадно не си е изпълнил задълженията! И че от такова поведение и незаинтересованост произтичат инциденти като този с проф. Ботьо Тачков, които сриват националното ни достойнство, позорейки ни пред останалия свят!!! ОСТАВКА на Фандъкова, моралът го изисква, така е по света!!!

Асен Асенов: Напълното подкрепям за оставката на Кмета. Това безочие е пълен срам за цивилизована държава, за каквато ние се представяме пред света. Колко пари се изхарчиха на вятъра и не се направи едно нормално нещо, което е свързано с проблема за кучетата; е срам и позор, когато заставаме лицемерно пред очите на хората.

Moncho Monev: Професор Ботьо Тачков, който бе нахапан и разкъсан зверски от глутница кучета в квартал “Малинова долина” преди два дни, ще живее, но без ляво стъпало и зрение!!! Да ви се връща, природозащитници!!!

Angel Popov: Бог да го прости човека! Професор е по икономика, писател („Бягство от Уолстриит“ и др.) и патриот. Завършил е икономика у нас, но след бягство в САЩ специалността не е призната. Работи в мини и учи. Завършва отново икономика и след това професура в САЩ. Основава самостоятелна банка на Уолстрийт. Банката фалира заради вътрешно предателство и за да спаси живота си бяга в чужбина. В началото на прехода предлага инвестиции за милиарди у нас, но управляващите не ги приемат… Проблемът с кучетата не може да се реши със забрана да се хранят бездомните кучета, а с центрове, кастрация и т. н. Това е задължение на общината.

Konstantin Kostov: Животните постъпват инстинктивно, хората си мислят, че постъпват разумно, но всъщност „разумно“ обясняват инстинктивните си постъпки. Отдавна трябваше да се реши проблема с кучетата, ама като чета коментарите, излиза, че проблемът с хората още не решен: ние самите се ядем като кучета и то поради неразбиране! Ами срамно е да ти се случи нещо такова в родината ти, след като си бил съветник по света, било то и на Америка (май някой намери под вола теле). Човекът е постигнал толково много, но за съжаление трудът му е признат май не в собствената му страна, а от други хора. А ние ще дооглозгаме неизяденото от глутницата кучета. Срам!

Диян ПЕТКОВ: Имало едно време една детска учителка, която написала до градоначалника съчинение с елементи на разсъждения. Трогнат, градоначалникът, чиято майка е била също детска учителка, я извикал при себе си. След време тя го заместила и срещу всякакви бури и житейски неволи тя го пазела.

Бюджетът на София представлява над 50 % от държавния бюджет и така тя била с едната кълка върху цялото ковчеже. Как сега да се върне при хората с пенсия от ТЕЛК и с тези лекарства, които никой не дава на другите простосмъртни?! Просто няма как. Така, оставка няма да има. Отново само Бог може да ни спаси.

Svilen Todorov: Кучетата нападат хора и ще продължават да го правят. Аз лично 3 пъти съм нападан, 2 пъти от глутници и 1 път от домашно куче. С глутниците се оправям много добре, единия път ги бих с верига и си направих голям кеф да ги слушам как квичат, защото ако не беше тази верига в мен със сигурност щяха да говорят и за мен подобни неща по новините. А на тези, които така защитават „кученцата“ им пожелавам да се изправят срещу десетина озъбени „мили кученца“ и ако имат късмет да останат живи ще ми е интересно какво ще кажат после.

Tanya Ilieva: Svilen Todorov… по отношението към животните ще ГИ познаете… Аз бих пребила с вериги онези, които изхвърлят животните на улицата… а по отношение на Вашето удоволствие от болката им – браво, няма по-жестоко животно от човека! Тъжното е, че такива като Вас тежат и пълзят по земята…

Пламен Пенев: Докато плачеш за човека, Мончо, някои пълнят гуши от парите отпуснати за тези кучета. И колкото повече плачем за ПОРЕДНАТА жертва на ИНСТРУМЕНТА на престъплението и прикрякваме на идиотските идеи на фандъковци (тя не е първата, това се случи преди години и в Пловдив!) да се глобявали хората които хранят бездомните животни, толкова по-сигурно гарантираме, че утре това ще се повтори, потрети… Трябва да рипнем срещу мърлячите казвам! Ревът ни няма да върне мъртвия. Смъртта, казва моят любим писател Станислав Лем, е проблем на живите… Ама както и да е…

Moncho Monev: Кметицата Фандъкова има цялата подкрепа на държавата и бюджет от 1.200.000 (един милиард и двеста милиона лева бюджет), с които пари можеше така да организира нещата в СОФИЯ ча да реши проблема с кучетата!!! Вече 4 (четири) години тя само изразява съчувствие!!! Моралните политици по света подават оставка, а за нейният морал не ми се говори!!!

И така нанатък, който иска да изчете цялата дискусия (интересна и показателна е!), може да отиде да го стори ето на ТОЗИ АДРЕС >>>>.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s