Моралното падение и медийната катастрофа на bTV са свързани и се обуславят взаимно

След като bTV стигна до падението да не може да си върши нормално работата заради нетърпимоста на хората срещу техни камери и репортери на протеста на Орлов мост, нещо, което е абсолютен провал за всяка една телевизия да достигне до такова положение, вместо да се замисли как и защо се е стигнало дотам хората да скандират „Долу bTV!“, да отказват да дават интервюта за тях и даже един малко по-луд протестиращ да нападне операторът им и да го набие, та вместо да се запита защо само към тях има такова отношение, а не примерно срещу Канал 3, БНТ или Нова телевизия, вместо това Btv решиха да атакуват по тъч-линията – като играят на ръба на засадата.

Те поканиха в едно предаване екоактивист и чрез една водеща го понаритаха вербално, като го заставиха да се извинява за положението в което е изпаднала телевизията – нейн оператор да бъде бит, заплашиха го да си ходи преждевременно от студиото и накрая демонстративно сложиха край на неговото „гостуване“ при поредното искане на извинение, което той отказа да даде. По принцип нормалното състояние на една телевизията е следното: хората търсят телевизията за съдействие и подкрепа, уважават екипите, които се отзоват на техен сигнал, вярват й и се бутат кой пръв да сподели проблема си пред камерата й.

Това, в което е изпаднала Btv, e пълната противоположност на нормалното положение и като цяло е пълен провал в политиката и цялостното управление на всяка една телевизия. Как е възможно да достигнеш до положение хора да скандират „Долу!“, „Уууууу!“ и т.н. при вида на твои екипи и камери при положение, че съществуваш като телевизия в една свободна, демократична система на изборен принцип, разполагаш с ресурс и кадри, спонсори и рекламно време и една от всеобхватните ефирни честоти (bTV зае честотата на втората национална телевизия Ефир 2), как е възможно да стигнеш до там просто не мога да си обясня.

Що за некадърно управление трябва да имаш, що за автоголове е трябвало да си забиваш години наред и колко ли е трябвало да танцуваш по нервите на зрителите, за да достигнеш дотам?! Смятам, че в най-скоро време и други телевизии ще последват съдбата на bTV. И други танцуващи по нервите на хората телевизии скоро ще бягат от изнервени зрители от улицата където им е мястото на сигурно в студиото и оттам отвисоко и зад дебеловрата охрана ще се жалват какви изроди сме ние зрителите и как ги биеме е така просто за кеф, защото сме идиоти.

Танцувайте, телевизионери, водещи и монтажисти, танцувайте, защото българинът е търпелив, но всяко нещо си има граници и на вашия танц се вижда края! Защото струните, върху които друсате кючеците си, не издържат вече и са пред скъсване.

Posted by AZ

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Едно мнение за “Моралното падение и медийната катастрофа на bTV са свързани и се обуславят взаимно

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s