Моя милост в рубладжийско-кагебистки инициативи няма как да участва, господа-таваришчи! Айсиктир!

На имейла ми някой си „Иван Иванов“ чат-пат ми праща разни русофилски бълвочи, които няма как да подкрепя, примерно против шистовия газ, за „АЕЦ-Белене“ и прочие; ето, сега гледам, че са ми пратили нещо като писмо на един червен депутат, който, разбира се, е милионер; ето какво пише в туй писмо, а по-долу имате възможност да прочетете и как моя милост отговори на призива на рубладжиите:

Здравейте,

Може би знаете, че бях продуцент на студентското предаване „Ку-Ку“ на 22 декември 1991 г. В него казахме, че нещо става, но няма кой да обясни на хората какво точно се случва. Тогава прекъснахме студентското шоу със съобщението, „… че в Козлодуй не се е случило нищо страшно“. Направихме го, защото искахме да покажем силата на медията. Искахме да кажем на хората, да не вярват толкова на медиите, защото могат да бъдат лесно манипулирани.

Днес ти пиша, защото вярвам, че заедно с теб, можем да покажем силата не само на медиите, но и на гражданското общество!

За съжаление, днес в България властва популизмът и икономическата авантюра. Взимат се решения ден за ден, без хоризонт. На власт е политическо шоу, което измества държавническото мислене и експертността. Виждаме, как по проекти, които се простират далеч след времето, в което ще управлява ГЕРБ, се предпочита личния интерес, вместо националния. На изпитание е поставен шансът ни за енергийна сигурност и стабилност.

Затова референдум за бъдещето на ядрената енергетика като израз на пряка демокрация плаши управляващите.

Моля, подкрепете инициативата за провеждане на общонароден референдум за определяне на бъдещето на ядрената енергетика в нашата страна. Включете се в подписката с искане за провеждане на национален референдум с въпрос „ДА СЕ РАЗВИВА ЛИ АТОМНАТА ЕНЕРГЕТИКА В БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ИЗГРАЖДАНЕ НА ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА НА ПЛОЩАДКА „БЕЛЕНЕ“? и покажете, че желаете да упражните конституционното си право да изразите пряко своята позиция!

С уважение: Петър Курумбашев

На което, разбира се, отвърнах ето как:

Моя милост в рубладжийско-кагебистки инициативи няма как да участва, господа-таваришчи! Айсиктир!

Ей, не мирясахте да обслужвате руските интереси, безсрамни вечни предатели на българската свобода и независимост! Очевидно за вас не България, а Русия ви е родината – пажалуйста тогава, идете си там, в Матушката, там си живейте, и си яжте боршч, и си рипайте казачок, що нас, българите, искате да ни тикате в ръцете на руската мечка?

Пардон, знам защо: щото най-щедро ви плащат, понятно! За пари сте способни да продадете не само България, а, предполагам, и собствените си майки. Та нали вашият „патриотизъм“ се бил измервал с любовта ви към Русия, безподобни национални предатели такива! Що дирите тогава в България, а, продажници?!

С поздрав: Ангел Грънчаров

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар