Антиамериканистите копнеят за едно: да дойде по-скоро оня славен ден, в който ще могат да лапнат богатствата на Америка!

Статията Защо ние, българите, и досега проспиваме и пропиляваме всичките си възможности и шансове? е предизвикала една твърде показателна реплика, на която се наложи да отговоря; ето и двата коментара в нужната последователност:

Стигнах до Косово и спрях да чета… Показвате пълна неинформираност. Не е трудно да откриете на какви залежи е богато Косово, както и за подписаната спогодба за ползване на албанско пристанище. За американската база там също е интересно да се знае. Мнозина твърдят, че Афганистан също било само от „демократични“ подбуди, но никой не си прави труда да прочете за огромните и ценни залежи там… Що за наивност от голям човек?

Ангел Грънчаров каза: Другарю, антиамериканизмът ти пречи и затова всичко виждаш както ги вижда един кон с капаци. Недей да наагаш своя стереотип на възприятие на американците; за американците най-висшата ценност е СВОБОДАТА и за нея те са способни да направят всичко. Те не виждат света така, както го виждаш ти; материалисто-комунистът мисли и ламти само за петрол, пари, богатства, а пък за свободния човек тия неща са последна грижа. И затова той е истински богат, а пък вий, комунистите-антиамериканисти, сте и ще си останете само едни крадльовци, ламтящи за чуждите богатства.

А най-много ламтите за богатствата на Америка, щото тя наистина е най-богата. Това е разгадаването на простата тайна, лежаща в основата на антиамериканизма. Антиамериканистите се вдъхновяват от една-единствена идея: да дойде по-скоро оня славен ден, в който да могат да лапнат богатствата на Америка.

Ще дойде тоя ден, ама на кукуво лято! Прочее, ако не знаеш, ще ти го кажа аз: антиамериканизъм е другото име на комунизма! Комунистите са прочути със своята лакомия да лапат чуждите богатства…

Като си спрял да четеш до Косово, си изпуснал най-важното, което е по-надолу. Ако и него беше прочел, щеше от нерви да си оскубеш косата, а после да я изядеш 🙂

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 мнения за “Антиамериканистите копнеят за едно: да дойде по-скоро оня славен ден, в който ще могат да лапнат богатствата на Америка!

  1. ериканец, живеещ в България, съди ООН, Световния икономически форум, италианското правителство и други авторитетни институции и личности в конспирация за кражбата на над 1100 милиарда долара под формата на финансови инструменти. В делото свидетели са български граждани, сред които и бивш разузнавач.

    Историята звучи като сценарий за филм за световната конспирация, но е напълно реален факт. За безпрецедентния иск, сред ответниците по който са още бившият италиански премиер Силвио Берлускони и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, съобщи специализираното онлайн издание “Кортхауснюз”, което следи правния живот в САЩ.

    Искът е заведен в окръжния съд на южния окръг на Ню Йорк на 23 ноември от Нийл Кийнън. Заявлението е от 111 страници. Ищецът е представляван от адвокат Уилям Мълиган – младши от адвокатска кантора “Блейкли, Плат & Шмит”.

    В документа за Кийнън се подчертава, че е американски гражданин, който живее в България, без да се посочва точен адрес. Той представлява група богати азиатски семейства, наречени с общото название “семейство Драгон”. През 2009 г. те му доверяват разписки от Федералния резерв за $ 124,5 млрд., две държавни облигации за управление в Япония на номинална стойност $ 19 млрд. и американска облигация “Кенеди” на стойност $ 1 млрд. Според Кийнън само лихвите по тези книжа са за над $ 1000 млрд.

Вашият коментар