Кратък анализ на едно съвсем фриволно твърдение

Моя милост се въздържа като цяло от коментар на тия иначе на места твърде духовити излияния – виж Неръкотворният образ на Б.Борисов през погледа на един теолог-психиатър – но не мога да пропусна едно уж случайно подхвърлено изречение.

Става дума ето за това изречение: „Америка и лумпените крепят това управление“. Възражение у мен предизвиква по-точно думата „Америка“ в него; за лумпените нямам възражение. Обаче за Америка не съм съгласен; на такова едно фриволно твърдение ний, българите, просто бихме отвърнали с думите „Нерде Ямбол, нерде Стамбул!“, или „Нерде Боко, нерде Америка!“.

Но за мен като човек, занимаващ се с психология, фактът, че тая дума, думата Америка, е подхвърлена толкова не на място, крие огромен смисъл. Америка крепяла Боко – и това се твърди при положение, че и кучетата у нас, да не говорим за децата, знаят, че проектът Боко е кремълско изобретение, каквото преди това бяха „проектът Царо“ и после „проектът АТАКА“. Проекти, все създадени от московските политически инженери с една цел: да отскубнат България от западната орбита.

А ето сега г-н психиатърът се мъчи да ни внуши, че не друг, а Америка, видите ли, крепяла боковото управление! Което за мен има едно-единствено обяснение: че и самият психиатър се намира в някакво тайнствено, но доста по-интимно отношение към московските кагебистки политически инженери.

Което, прочее, и обяснява цялата му толкова патологична ненавист към Костов, човекът, който го вкара в българския Парламент, но на когото той, за благодарност, скоро заби ножа, вдъхновен, няма как, тъкмо от костовите врагове, които никога няма да простят на премиера-реформатор това, че все пак отскубна България от задушаващите я прегръдки на московската мечка – и я пусна в западната, в евро-американската орбита.

Това е моето тъкуване на толкова абсурдната употреба на думата „Америка“ в контекста на крепителите на нашия нинешний премиер-Слънце; виж, за лумпените съм съгласен, но да не забравяме, че лумпенската комуноидна маса у нас, крепяща своя идол Боко, също така е огромно постижение на натрапения ни от Москва комунизъм, тъй че… работите, както забелязвате, съвсем си отиват на мястото.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 мнения за “Кратък анализ на едно съвсем фриволно твърдение

    • Поздравявам Ви за шегата 🙂 Много е духовита и остроумна 🙂 Костов, казвате, е „кремълско изобретение“ 🙂 Кремъл, излиза, сам се прецака в България 🙂 Изпусна ни от клещите си по своя вина 🙂 Да не са били пияни тия кремълски стратези бе?! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s