За родоотстъпниците – разтрел, разбра ли мършо?!

Под публикацията в блога на ДИСКУСИОННИЯ КЛУБ със заглавие Паметникът “Альоша” стърчи безсрамно над Пловдив та да ни напомня кой е истинският господар на овчедушна България! намирам от вчера лаконичен коментар, написан от анонимно същество, нарекло се „аз“, намирам едно мило сърдечно възклицание, което, струва ми се, заслужава да бъде изведено на по-преден план; ето какво е написало туй същество, повтарям, вчера, на 16 октомври, 2012 година, 21-ви век в 2:06 pm:

за родоотстъпниците – разтрел, разбра ли мършо?

Вероятно е имало предвид „разстрел“, написало е „разтрел“, то е ясно, че сред „българските патриоти“ знанието на българския правопис не е от някакво особено значение, за сметка на това обаче любовта към… Русия, както си личи, е водеща, е доминанта. Да си патриот, сиреч, на не си „родоотстъпник“, предполагам, не от някой друг, а именно от българския род, означава по тази логика, да богоговееш, да се прекланяш пред ботуша на руско-съветския окупатор на България Альоша. Странно е, но подобни извратености у Нашенско се срещат твърде често, тъй че да не се чудим много-много. Другото обаче е по-съществено:

Полага се „разтрел“ на ония, които не удрят теманета пред ботушите на паметниците на руско-съветския сталинов окупатор на България; присъната е ясна и недвусмислена: „разтрел“! Капчица милост не заслужават „родоотстъпниците“ като мене! Преди време такива „национални патриоти“, за да ми покажат какво ме чака, ми пратиха клип, на който руски изверг съвсем натурално реже с нож главата на млад човек, вероятно чеченец, който, предполагам, също има тоя грях: не богоговее пред „освободителите“, не удря теманета пред тия, които разпънаха на кръст родината му. Пратиха ми този клип и ми казаха да се готвя за същата съдба. Ето, сега пак ми напомнят присъдата, тоя път обезглавяването са ми го заменили с „разтрел“, явно и в тия среди хуманизма напредва, няма що!

Това е положението. Спирам дотук с коментара си. Всичко е ясно. Сами си правете изводите какво означават тия уж дребни „фактчета“, които изтъквам по-горе. Правете си изводите с какви хора – „хора“ ли написах?! – си имаме работа ние, превържениците на българската демокрация, приятелите на Европа (не на „Азиопа“, както определя пространството, заемано от Русия г-жа Валерия Новодворская), любителите на свободата и т.н.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ето все пак ай-пи адреса на туй толкова патриотично същество, което ме заплашва със смърт: 87.119.101.230. Може някой от органите, които по Конституция бдят да се спазват човешките права, да се развълнува и да рече да потърси тоя горещ превърженик на комунистическия тероризъм и екстремизъм.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Едно мнение за “За родоотстъпниците – разтрел, разбра ли мършо?!

  1. Нама спасение Г-н Грънчарво от комунистическата сган,да сте чул някой комунист да се изплаши от нещо,ил да се засрами,или да си признае грешката??? Нищо подобно,комунистическата кочина,наречена съвсем недекватно Република България не може да се промени никога. Н ее проблема един ваш читетел-комунистически боклук,пробелмът е че ДЪРЖАВАТА е комунистическа. Пловдив се оказа също комунистически „град“,пловдивчани „гордо“ лягат и стават с Альошата,такива като вас са много,ама съвсем много малко…..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s