Путин подложи крак на Борисов: да видим дали нашият ще се пльосне на килима без да му мигне и окото!

Научаваме тия дни вълнуваща вест: другарят Путин имал една съкровена идея, която мира не му давала, но ето, най-после я сподели със света: да създава нов СССР, наречен за благозвучие „Евроазиатски съюз“. Освен руско-съветските сателити от ОНД всеросийският самодържец сложил на почетно място в новата си империя и Болгария. Редом с Виетнам, Монголия, Куба, Венецуела и… Северна Корея, предполагам! Да, ний сме поканени в новата империя; интересно е, че за Сърбия нищо не се казва. Както и да е, та ето за тия трепетни за всяко русофилско сърце у нас известия ми се ще да напиша един кратък коментарец; не мога да ги отмина без внимание.

Първото, което искам да отбележа в тази връзка е, че твърде много, наистина крайно много се радвам, че Путин е турил в новата си Империя и България – прочула се като руския троянски кон в Европейския съюз и НАТО – и е отправил такова великолепно предизвикателство към днешните управляващи на България. Превъзходен тест е това за новия ни президент Р.Плевнелиев, а също и за тоя, над който е само Бог, имам предвид народния кумир Боко. Твърде ми е любопитно дали Боко ще реагира и как ще реагира ако изобщо реагира, но Путин му устрои превъзходен тест, от който ще можем да разберем колко струва този наш любимец Боко. Който тия дни ни ощастливи с прозрението си, народът бил почнал вече да го разбира, а също и с гениалната си научна догадка за това, че „нов приоритет в бъдещото развитие на България са резервните части на човека„. Той, милият, се е загрижил за безсмъртието си и е готов да фърли колосално големи пари за наука, която да може да постигне заветната му мечта: да го репродуцира така, че България никога да не се отърве повече от нови и нови клонирани боковци и боковчета! Във весела страна живеем, няма що!

А ето че сега Путин му подлага крак и наистина ми е твърде любопитно да узная ще се пльосне ли на земята нашият народен титан в резултат на инициативата на всерусийския император. Не сфащате какъв крак му подлага Путин ли? Ето какъв.

От една страна руснаците добре знаят и най-съкровените гънки в боковата душа: не може един поклонник на Тодор Живков и негов примерен ученик да не обича дружбата „от векове и за векове“, с която навремето се прочу неговият наставник, комунистическият диктатор на България. Който, прочее, на два пъти се моли на Северната Империя да ни направи 16-та республика, т.е. се моли да хариже България на Русия. Руснаците тогава не захотели да ни зимат, щото и без това си ни имаха и си правеха с нас що захотят. Ето сега дойде момента на сбъдването на байтошовите мечти, а пък историята, която понякога обича да си прави великолепни майтапи, е решила тодорживковият наследник Боко да бъде поставен пред изпитанието да сбъдне копнежите на вдъхновителя си.

Кракът, който Пути(н) подлага на Боко, е твърде коварен и нашият ще се пльосне възможно най-баламски – според предвиждането и според предчувствието ми. Интересна ми е реакцията на Плевнелиев, и най-вече това дали ще има доблестта изобщо да реагира, и то така, че да попари веднъж-завинаги руските имперски домогвания. Ситуацията наистина е сюблимна: първо, оня коварен злодей Иван Костов, дето ни натика в ЕС и в НАТО и по този начин промени коренно гео-стратегическата ориентация на България, е още жив и съм убеден, че няма да пропусне да захапе наш выдающийся Премиер у Парламенто, като го попита ясно да каже що мисли за руските домогвания и гаврите на руснаците спрямо националния ни суверенитет. Щото, като връх на всичко, Путин бил вече решил да се създава нещо като съветски военен „чуждестранен легион“, в който, без да ни пита изобщо, бил турил и българска военна част, без да му пука изобщо, че ние сме си страна, все пак редовен, пък макар и твърде шантав, член на НАТО.

Та значи се налага днешните ни държавници да реагират най-категорично, за което съм почти убеден, че няма да имат доблестта, щото аз лично пък имам едно отколешно подозрение, което ето идва момента да се потвърди и фактическо-практически: че „проектът Б.Б.“ биде финансиран най-щедро и бе натрапен медийно на българите не от филанкишията, а от руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия, сиреч, от путинска Русия. Та ето че иде момента да се потвърди предчувствието ми, което именно и ще стане според реакцията на нынешните властители на Отечеството ни.

Когато преди време един руски посланик нарече България „руски троянски кон“ в ЕС и НАТО, тогавашните управници, именно Гоце, Дмитрич и Калфин, се скъсаха от страхливо треперене, но като истински комунисти издържаха и не реагираха никак. Мълчаха стоически както и подобава да мълчи комунист на разпит. Да видим дали и Боко сега ще промълчи. Но ако мълчи, това ще е знак на съпричастност към руската безумна идея Путин да ни тика във разни държавни и военни съюзи даже без да има добрината изобщо да ни пита! Трябва да реагира и по това как ще реагира ще си проличи и той ли е на руска хранилка, или не е, което мен лично много ме съмнява.

Но ще видим де, всичко ще си проличи, и то съвсем скоро. „Денят на правдата голяма“ иде, няма начин да не дойде. Всичко ще си отиде на мястото. Всичко ще се разбере. Предателите ще се дегизират. Вълците ще смъкнат овчите си кожи. Овците смирено ще тръгнат, поблейнувайки, на заколението си. Да видим и по тоя случай ще се намери някой, който да протестира. Да видим ще се намери ли българин и родолюбец, който да се възмути от гаврата с държавата ни, която така арогантно си позволява московският самодържец – и абсолютен господар на тукашните ни предатели, рубладжии, русофили, мекерета, ченгета, чието име е легион!

Почти съм убеден, че с изключение на неколцина луди – И.Инджев вече реагира, ще реагират и още неколцина като него, патом… пълен покой, сиреч, мъртвина! – никой няма да си мръдне даже и малкия пръст поне малко да възроптае. Да видим какво ще стане. И с „държавниците“ ни, и с нас самите, дето сме уж нещо като народ на тая страна. Народите, които нехаят за достойнството си, са достойни за най-позорната съдба…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Едно мнение за “Путин подложи крак на Борисов: да видим дали нашият ще се пльосне на килима без да му мигне и окото!

  1. Да се унищожи всяка възможност за стокообмен с Русия и за където сме тръгнали да си отидем от този свят…
    Чудя се вие имате ли мозък, да обсъждате любимеца на народа ни. Тази криза е във ваша полза, но не и в полза на хората. …

Вашият коментар