Невиждана сензация и излагация: доживяхме да видим как титанът Бойко се моли!!!

Иво Инджев в тазсутрешна публикация под заглавие Да паднеш от срам или обратно – от Марс привежда крайно интригуваща информация, която, прочее, всички чухме и по новините вчера; ето я тази информация в текстови вид, а по-долу ми се ще да я покоментирам малко; сензанционното е, че доживяхме крайно сюблимния момент да видим как вселенският титан Бойко се моли:

Борисов се моли на Марковска. „Борисов: МОЛБАТА ми е Марковска да се оттегли“. „МОЛБАТА ми е да се оттегли, след като се създаде такъв огромен шум и да продължи да си бъде съдия. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод на избраната за конституционен съдия Венета Марковска, предаде репортер на БГНЕС”. МЕДИАПУЛ: “Аз я ПОМОЛИХ да следи внимателно това, което казват колегите от Брюксел. Не бива да се омаскарява един човек, ако не е виновен за нещо, но ако има нещо, от което тя би се срамувала, и се окаже, че е така, аз я помолих тя да се оттегли”, обясни в понеделник премиерът. В неделя – близо седмица след като бе поставил това условие на Марковска, Борисов продължи, като заяви, че тя е в правото си да продължи да бъде съдия, но “така или иначе около нея много се говори, има напрежение и в случая най-достойно би било тя сама да не отива да се закълне”. Полагането на клетвата на новоизбраните конституционни съдии е на 15 ноември. “ПОМОЛИЛ съм я преди една седмица и надявам се да го реши”, настоя още Бойко Борисов, който се надяваше въпросът “Марковска” да бъде решен до изтеклия петък.”

И тъй, Борисов се моли на Марковска да се оттегли. Забележете – моли се!!! Той нещо много учтив станал тоя Бойко бе, да се не надяваш, че такова нещо е възможно, ала на, оказа се, че е възможно! Той иначе си е нещо повече от „бог“, той е цял титан, ала се моли – и се моли на кого, позволете да попитам?! На една съдийка-мутреса се моли, която той самият се постара да пробута на най-възможно високия съдийски пост, накара цялата парламентарна група да гласува за нея, а пък когато Брюксел каза „Стоп, мутри и мутреси в Конституционния съд не даваме да се наместват!“, тогава Боко, сам по себе си една образцова мутра, сякаш се сепна, и взе, милият, да се моли, представяте ли си!

Друг е въпросът за какъв се мисли той, та именно като Премиер моли вече конституционната съдийка Марковска да се оттегли: за диктатор ли, за божество ли се мисли, за Патриарх ли се мисли, за що се мисли, ако смея да запитам? В какво качество той моли една конституционна съдийка да се оттегли, той над Конституционния съд ли се поставя с туй свое действие? Тя е избрана от Парламента, ако някой трябва да я моли да се оттегли заради гафа, то Парламентът трябва да стори това – ако у нас изобщо Конституцията все нещо значи. А не Боко. Боко с това свое молене нарушава и Конституцията, щото се меша в работи, за които няма прерогативи, няма пълномощия. Той се държи в държавата като Кръстник на мафията или като „баща на нацията“, ето това е най-скандалното, на което обаче никой до този момент не обръща капчица внимание!

Затова аз бих си позволил да посъветвам десницата в Парламента да го захапе Боко по тоя пункт: за това, че с моленето конституционната съдийка Марковска да се оттегли от Конституционния съд Боко по фрапантен начин нарушава Конституцията! Това е намеса, нищо че е молене; той се опитва да въздейства на конституционен съдия, упражнява натиск, а за такива неща няма никакво право даже само да ги помисли, камо ли пък да ги направи. За такива неща се напуска всякакъв държавен пост: само при минимално съмнение, че някой е склонен да не зачита Конституцията, в нормалните държави политиците изгарят, и то завинаги. Но кой ти зачита в една мутренска държава разните му там лигавщини като конституции, закони, правосъдие и прочие?!

Излагацията наистина е колосална! По-голяма излагация от това – сполай му кажи! Сега мутресата-съдийка – която, с избирането си за конституционен съдия, е недосегаема за никакъв закон и то цели 9 години! – има възможността да го изнудва както си иска, щом й се моли, тя може да си поика каквото рече, щото иначе, ако се заинати, скандалът и излагацията ще станат едва ли не вселенски! Питай го Боко защо точно такива като тая мутреса Марковска все издига на разните му там постове, пък после му се налага да се черви, когато от Брюксел го хванат за ушите и почнат да ги дърпат! Тя неговата, Боковата, е тази: осери се (с извинение!), пък после се моли, ако си нямаш друга работа! Кел файда, казва народът, да се молиш, сред като яката си се осрал или насрал вече!

Явно кадровият ресурс на ГЕРБ е все мутренски, ето и доказателството: като се почне от Конституционния съд, та се стигне, да речем, до последния директор на селска прогимназия, гербоваците все странни субекти с мутренски манталитет – и с явни престъпни наклонности! – турят; явно просто нямат други, това е моето обяснение, аз друго обяснение не виждам. Нека сега да се моли Боко като нема акъл да се сдържи да не се меша в политиката, да си стои като обикновена мутра и като обикновен бандит; ала той не, той, мутрагенът му с мутраген, „политик“ и „държавник“, простете, щял да ми става, той щял да „оправя“ цяла една нация и държава: на ти сега оправяне!

Излагацията си я бива де, спор няма. Нека да се излагат. Но нека да се знае и друго, с което ми се ще да завърша (иначе още много може да се каже, но какъв и смисълът, то всичко е от ясно по-ясно?!): излагацията нека да я берат тия, дето го натикаха тоя безсрамник Боко на това място, та да прави такива циркове и излагации! Той, Боко де, друго и не може, освен да прави циркове, сеирища и излагации, той само за това става, тъй че тук действа принципът: „Не стреляйте по пианиста, он толкова може!“. Но тия, дето го туриха там, именно наивните гласоподаватели, доверили се на мутренско-милиционерската партия, нека сега да му берат срама! Това е положението, това е според принципите на демокрацията. Нека, ако не сфащат сега резила, пак да си гласуват за Боко, та още сеирища да прави, на още сеирища да се нагледаме.

Да прави сеирища докато успее да погребе горката България! Щото то сеирищата са сеирища до време, а после стават позорища, а най-накрая стават и… плачилища!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)