Руснаците и техните медийни мекерета по безцеремонен начин ни натрапват за престола на БПЦ послушника на КГБ Николай Пловдивски

Иво Инджев е написал коментар под заглавие След съветизацията следва русификацията (на БПЦ и нацията), в който поставя един крайно обезспокоителен и важен въпрос, толкова обезспокоителен и важен, че незабавно решавам да го препубликувам с оглед да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ; става дума за това, че руснаците по най-безцеремонен начин запретнаха ръкави да налагат на престола на Българската православна църква своя кандидат, именно послушника на КГБ Николай Пловдивски; ето какво пише г-н Инджев:

Честито на софиянци, а после вероятно и на всички български поданици на Путин, чиито подчинен патриарх Кирил беше изпратен тази пролет в България (и по-точно в Пловдив) за да подготви почвата за путиноугодното дело – като посочи с височайшия си пръст как и кой трябва да превземе Българската православна църква!

Още не е погребан патриарх Максим, а операцията е задействана. За това свидетелства най-меродавната медия, която със съжаление цитирам (втори път за един ден), но няма как да я пренебрегна: сайтът BNews отразява гледната точка на неотразимия ни Бареков, кречетало на устремилия се към най-високия пост в БПЦ пловдивски митрополит Николай.

За Бареков дядо му Николай би камбаните на сватбата му в Пловдив, а в пряко излъчване по Би Ти Ви помазаният „журналист” с пълно гърло подвикваше сватбарски триумфалната си благодарност за частната услуга: „Да живее Българската православна църква” – същата, която е на път да бъде възседната от послушници на Москва с лаком апетит към луксозния живот.

Съответно Бареков и компания връщат услугата на Николай – несъмнен кандидат на Кремъл за патриаршеския пост в България – и вече бият медийните камбани в София в прослава на предстоящото още по-голямо русифициране на БПЦ като следствие на нейното съветизиране от времето на съветския колониализъм.

Само един пример за това, че Бареков служи вярно на дядо си Николай. Вече съм споменавал (ако някой се съмнява, може да провери): по внушение на ядосания от разобличението за скъпия му часовник за хиляди евро, с който първо сам се перчи, а после се цупи за ефекта от перченето, пловдивският митрополит Николай нарежда по телефона въпросното предаване да бъде спряно. Което и става – Бареков дори се хвали пред подчинените си с това, заявявайки, че е решил да „заколи” по тази причина магарето от предаването „На инат”. Така и става.

Нито някакъв си устав може да им попречи, нито някакъв си срам от нахалството да нагодят нещата в полза на руския избраник за водач на Българската православна църква.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)