Знайте едно: когато мечката играе у комшиите и у вас ще заиграе!

Позволих си да реагирам във Фейсбук по повод случващото се в Близкия Изток, именно конфликта между Хамас и Израел. Направих го ето как – твърде предизвикателно, впрочем, но неслучайно избрах тази крайно провокативна форма – а по-долу можете да прочетете и реакциите на различни хора, т.е. техните коментари; мисля, че си заслужава, темата е важна, ще ми се да стигне всичко това и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ; та най-напред публикувах тем следната реплика:

Milen Radev е написал на едно място ето това: В тези дни войниците на единствената демократична държава в Близкия Изток – Израел, водят бойни действия не само в защита на своите семейства, на своя народ, обсаден от ненавиждащи го и желаещи унищожението му араби.

Не, Израел се сражава и в полза на всички нас – религиозни или агностици, граждани, създатели, потребители на западната цивилизация на свободата. С всичките ѝ кусури, защото по-добра за сега няма.

Аз, Ангел Грънчаров, заявявам, че изцяло споделям горните думи… Въпреки всички рискове от приемането на една толкова непопулярна позиция… Правя го по една-единствена причина: защото ми е мила истината!

КОМЕНТАРИ:

Zlatka Damenlieva каза: Благодаря Ви от все сърце за подкрепата и разбирането! Не всеки разбира това или не искат да го разберат – от завист и ненавист! 😦 Още веднъж Ви благодаря!!!

Valentin Malamov каза: Вие, Ангел Грънчаров, насаждате етнически противоречия. Управлението на държави не е арабския етнос. Жалко за професията ви – учител. Думите са сила!

Viara Ivanova каза: „… народ, обсаден от ненавиждащи го и желаещи унищожението му араби…“. Такова крайно изказване от човек, живеещ в България, а не в Близкия Изток, е най-малкото странно.

Rumen Dimitrov каза: Без коментар! Грешна позиция!

Георги Кокеров каза: Израел се бори за да се защити и оцелее. Арабите искат да унищожат държавата и народа й. Не искат да сключат мирен договор. Има сили, които умишлено крият истината от хората и обществото. Израел иска да сключи мирен договор с всички араби – Палестина, Сирия, Ливан. Арабите не искат и постоянно държат напрежението. Ако терористите от Хамаз (те са управляващи в Палестина) и Хизбула не мирясат ще има твърди военни действия на Израел – за да защити държавата си, човещината и прогреса.

Kractio Chobanov каза: първите трима си нямат представа какво представляват арабите.

Zlatka Damenlieva каза: 120% истина; тези, които не знаят истината – моля не взимайте участие в неправелното изказване! Живея на 18 км. от Ивицата Газа и знам какво е. Не дай Бог да преживеете това като толкова защитавате арабите! Знайте едно: когато мечката играе в комшиите и у вас ще заиграе! И в България има доста голямо население от араби и вие ще ядете един ден попарата им! Не знаете що значи този народ: безмилостен, безжалостен! И пращат децата си да гибнат ей така: поставят им сами взрива на тялото им…

Vasil Petrov Nedelchev каза: За съжаление според мен Израел е също жертва на онез, другите евреи, гдето дърпат конците от Уолстрийд.

Albena Antova каза: Кой, кога, как и защо създаде държавата Израел?

Zlatka Damenlieva каза: Когато Вие още не сте били родена, Антова, щом досега не сте научили и никога няма да научите. И да знаете защото явно не ви е дадено да знаете и по-добре колкото по-малко знаете толкова по-малко ще задавате глупави въпроси. Жалко, мислих си, че сте малко по-умна… SORRYYYYYY!!!

Albena Antova каза: Първо се научете да пишете и да говорите нормално. Второ, това е риторичен въпрос, но на хора като Вас явно не им е ясно…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар