За пожара на Витоша и за евентуалната ми днешна среща с г-н Премиера Борисов

Понеже се водят оживени дебати за това как е започнал пожарът на Витоша, се осмелявам да и аз да издигна своя теза: пожарът на Витоша най-вероятно е започнал от падащ метеорит, който е подпалил непристъпната гора. Основанията на тезата ми са: след като у нас напоследък се случват какви ли не странни неща, от странни по-странни, какво пречи един дошъл от необятния Космос метеорит да подпали тоя така мистично започнал пожар?

Ето, у нас вече започнаха, примерно, да намират на всяка крачка мощи на светци и скелети на вампири (!), които бяха признати за такива от родната ни наука в лицето на нейния тартор проф. Божидар Димитров. Та в светлината на тия къде-къде по-загадачни случки какво пречи да се приеме, че пожарът на Витоша е предизвикан, тъй да се рече, от извънземните, които са ни замерили с метеорит, искайки да ни съобщят по този начин нещо важно.

Естестевено е, че извънземните ще се опитат да установят контакт с нашата земна цивилизация не с някой друг, а тъкмо с нас, българите – като най-напредничави нейни представители, т.е. българският ум е недостигнат по дълбината и размаха си. Та тази е моята концепция за възникването на толкова загадъчния пожар на Витоша, а какво именно искат да ни съобщят извънземните, предизвикали това събитие, е тема за сериозна научна дискусия, в която призовавам да се включат и най-видните умове на нацията ни, в лицето на професорите Божидар Димитров и Юлиян Вучков. С туй кратко съобщенийце се надявам да предивикам техния мисловно-изследователски потенциал, та най-сетне загадката да бъде решена.

Още едно основание имам за теорията си, че извънземен произход (генезис) има пожарът на Витоша, и то е: пожарът крайно трудно се гаси, нищо чудно да се окаже, че е негасим. „Не се гаси туй, що не гасне!“ – искам да припомня думите на народния поет, тъй че ако наистина пожарът е предизвикан по метафизично-мистични извънземни сили, то много ясно е, че ний, земляните, няма как да го угасим. И няма да ни помогне дори и това, че нашият пръв народен кумир и вожд на нацията ни, именно г-н инженер доктор-генерал-лейтенант Борисов между другото е по професия тъкмо пожарникар – ако изпуснем изпредвид това, че всъщност истинското му призвание, както разбрахме през последните години, е оправяч на България.

Като казах „Бойко Борисов, та се сетих. Ето и една новина. Днес ще бъда в София, пиша този коментар във влака в ранната утрин. Пътувам за София не за да се приближа до катаклизъма с извънземен произход (пожара на Витоша), а защото ще участвам в една научна конференция, която се провежда днес (отделно ще пиша за нея). А между другото след конференцията в 16.30 часа ще бъда на протеста (митинга) против политическите уволнения в образованието, който ще се проведе пред сградата на Министерския съвет. Между другото, като деец на родното образование ми е предложено да бъда включен в делегацията, която ще се срещне с г-н Премиера, стига негова милост да благоволи да приеме някакви си там научни, просветни и културни дейци като нас (ния да не сме Цеца Величкович или Азис та да ни приеме със стопроцентова вероятност?!). Та ако извънземните сили са решили да повлияят на г-н Премиера да благоволи да ни приеме, моя милост днес ще се срещне с него да преговаря от името на протестиращите, бидейки избран в състава на нарочно съставената за тая цел делегация.

Та ако имате някакви въпроси, които искате да сведете чрез мен до вниманието на г-н Премиера, воаля, задавайте ги, вашият смирен слуга в мое лице обезателно ще ги съобщи на нашия народен титан и кумир. Апропо, нося да подаря на г-н Премиера един комплект от всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ, понеже ми стана мъчно за него след като наскоро го обвиниха, че той, горкият, си нямал и една книга в своята къща; е, нека занапред да чете списание ИДЕИ, убеден съм, че ако се зачете, това ще има твърде благотворен ефект върху съдбините на многострадалната ни Родина.

Това е в общи линии. Привечер, живот и здраве да е, се връщам в Пловдив. Желая ви хубав ден! А най-вече желая късмет на борците с незагасващия пожар на Витоша, ще се радвам ако моите научни приноси към изясняването на неговия генезис им помогнат за потушаването му, което цялата нация чака със затаен дъх вече толкова дни.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s